Tre drinkrecept för en glittrig festkväll med vännerna

Det är snart lördag kväll och dags för en festkväll med vännerna. Humöret är på topp och ni har alla hajpat den här kvällen sedan den bokades upp för drygt en vecka sedan. 

Ni har ännu inte bestämt vilken riktning kvällen ska ta, om ni blir kvar i lägenheten för hemmafest eller om det blir en delad taxi in till stan. Vad ni däremot vet är att alla sett fram emot härligt umgänge, goda drinkar och dansvänlig musik. 

Som så ofta förut har ni underlättat planeringen genom att ta på er olika ansvarsområden och en av er har erbjudit sig att införskaffa alkohol. Alla är väl medvetna om att vad som dricks har stor betydelse. Ingen kommer vilja lägga någon längre stund på tillredning av drinkar, samtidigt är snefyllor, abrupta hejdån och bakisångest något ni alla önskar ta avstånd ifrån. Så hur och vad gör man för att uppnå dessa förväntningar och bidra till en glittrig stämning?

  1. Som välkomstdrink, för att stimulera aptiten och få alla att komma in i mode, bjuds det på en Pink Candy Royal. Till denna drink behövs sockervadd och en valfri flaska bubbel. Forma sockervadden till bollar, lägg en i vardera glas, häll på bubbel och låt det hela smälta samman medan alla glatt tittar på.
  2. Näst på tur står drinken Sweet Bite, eller Lemon Pie som den också kallas. Fyll ett glas med is, tillsätt omkring 6 cl Likör 43 och limejuice. Därefter fyller du glaset med Sprite och garnerar med några klyftor lime. Drinken kommer påminna vännerna om nybakade bullar, få dem att häpna och sukta efter mer (och mer kommer de att få)!
  3. Slutligen – hotshots! En god, gammal klassiker och energikick. Brygg en kanna kaffe medan dansen är i full gång. Häll 2 cl Galliano (likör) i ett shotglas, häll försiktigt ned kaffe på en sked och toppa med grädde.

Voila!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.