Bubbelskolan
Alla dessa gåtor kring den vin som vi alla älskar. Bli proffs fram till 12-slaget och briljera med dina nya kunskaper.
Delad glädje är dubbel glädje. Som med Magnum, flaskstorleken, en och en halv liter vin. Räcker dubbelt så länge. Men det är inte bara därför den blir mer och mer populär.
Det är lätt att älska Magnum. Flaskstorleken gör sig helt enkelt på bordet, den blir en snackis redan från start och oftast blir vinet godare.
Alltså: köp vin på Magnum!
Det här är också något man börjat förstå på monopolet som nu tar in en del spännande viner i 1,5-litersflaskan. Idag finns det lite över 300 flaskor på Magnum, majoriteten rött vin, sedan mousserande och därefter vitt vin.
Men vad är poängen utöver att den räcker längre?
Jo, inte bara att den ser snyggare ut, icke att förringa, utan också: vinet är bättre att lagra på Magnum. Mognaden sker långsammare, något som har visat sig vara fördelaktigt.
Men en dubbelt så stor flaska kostar ofta mer än två vanliga flaskor, säger kritikern.
Stämmer, ibland. Det har med det unika att göra, att Magmunflaskorna är betydligt färre i antal (bättre värdeökning om man vill investera) och att flaskan kostar mer att producera.
Men det är småsaker när flaskan väl placeras på bordet. Den löser vilken stel middag som helst. Innan man ens hunnit öppna den.
”Härligt rött vin på den optimala storleken, magnum, ett vin på druvan Barbera från Italien.
Smakrikt rött vin i balanserad stil med inslag av både frukt, bär, blåbär, vaniljsötma, mogna körsbär och plommon med medellång eftersmak.
Det här vinet dricker jag gärna till hemlagade köttbullar, höstsvampen, risotton, kantatelltoasten eller till grillade lammkotletter med vitlökssås och rostade morötter.”
Johan Franco Cereceda
Nr 79600 • 279 kr
Vinliv innehåller alkoholreklam som riktar sig till alla som är över 25 år