Alla älskar Mmm… agnum

Delad glädje är dubbel glädje. Som med Magnum, flaskstorleken, en och en halv liter vin. Räcker dubbelt så länge. Men det är inte bara därför den blir mer och mer populär.

Det är lätt att älska Magnum. Flaskstorleken gör sig helt enkelt på bordet, den blir en snackis redan från start och oftast blir vinet godare.

Alltså: köp vin på Magnum!

Det här är också något man börjat förstå på monopolet som nu tar in en del spännande viner i 1,5-litersflaskan. Idag finns det lite över 300 flaskor på Magnum, majoriteten rött vin, sedan mousserande och därefter vitt vin.

Men vad är poängen utöver att den räcker längre?

Jo, inte bara att den ser snyggare ut, icke att förringa, utan också: vinet är bättre att lagra på Magnum. Mognaden sker långsammare, något som har visat sig vara fördelaktigt.

Flaskans plats är på matbordet

Men en dubbelt så stor flaska kostar ofta mer än två vanliga flaskor, säger kritikern.

Stämmer, ibland. Det har med det unika att göra, att Magmunflaskorna är betydligt färre i antal (bättre värdeökning om man vill investera) och att flaskan kostar mer att producera.

Men det är småsaker när flaskan väl placeras på bordet. Den löser vilken stel middag som helst. Innan man ens hunnit öppna den.

Vinliv tipsar!

Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape 2017

Härligt rött, kraftfullt vin från Châteauneuf-du-Pape, kultdistrikt i södra Frankrike på en härlig druvblandning där Grenache dominerar.

Vinet har en härlig intensitet, rödbärig, komplex frukt, fint djup, inslag av vanilj, bär, kryddor, salvia, lavendel, fin sträv ton i ungdomligt fräsch stil med lång eftersmak. Ett perfekt höstvin!

Detta vin dricker jag gärna till en mustig höstgryta med massor av örtig smak, gärna på nöt med rotfrukter, paprika, lite kryddstarka korvar och en liten skvätt grädde. 

Johan Franco Cereceda

Nr 2811 • 629 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.