Vi grillar och grillar, det tar liksom inte slut. Kött, fisk, skaldjur, grönsaker… och alltid lite vin till det. Vinliv har gått igenom sortimentet och tipsar om fem bästa röda boxarna till sensommarens grill. Bon appétit!
Vinliv tipsar!
3 Generations of Peace Cabernet Sauvignon Merlot, 2021, 2000 ml, Nr 2671, 199 kr
Snyggt förpackat vin från Coastal Region i Sydafrika. Kraftfullt vin med inslag av svarta vinbär, örter, cederträ, litet stänk av vanilj, mörka bär, friskt med fin balans. Riktigt bra till grillad oxe.
Belguardo Maremma Marchesi Mazzei, 2020, 3000 ml, Nr 2335, 349 kr
Elegant italienare från Maremma i södra delen av Toscana. Välbalanserat i raffinerad stil, toner av mocka, kakao, mogna körsbär, fat och vinbär. Perfekt till grillad secreto med rostade grönsaker.
Chateau Ste Michelle Washington State Syrah, 2019, 2000 ml, Nr 2562, 249 kr
Druvtypisk lyx från Columbia Valley i Washington State i USA. Ett vin med massor av frukt, fat, mörka, sötaktiga bär, liten pepprighet och choklad i avslut. Perfekt till grillad galicisk ryggbiff med potatismos.
Divine Zinfandel Old Vine, 2019, 2000 ml, Nr 6585, 227 kr
Smakintensivt rött på ikoniska druvan Zinfandel, ett vin från Kalifornien med karaktär av kakao, vaniljsötma, mörka bär, intensiv karaktär och en eldig ton. Lysande till grillade hamburgare.
The Missing Piece Durif Cabernet Sauvignon, 2020, 1500 ml, Nr 2420, 199 kr
En riktigt fruktbomb från South Eastern Australia, Down under. Här hittar vi peppriga inslag bland all frukt, fat, viol, torkade örter, eldig ton och en lång eftersmak. Konsumera till grillad entrecote och bea!