Klassisk kantarelltoast med bästa vinet

Som vi njuter av skogens guld. Och då tänker jag på kantareller som vi plockar själva. Gott, billigt och bara strövandet i skogen får en att bli som en ny människa. Ja ni hör ju.  Samtidigt gäller att plocka fram bästa vinet. Vi har ett tips…

Ingredienser, 4 portioner

4 stora skivor surdegsbröd

1 liter kantareller

8 skivor ost, gärna Västerbotten

100 g smör till stekning

Svartpeppar

Persilja till servering, grovhackad

1 dl riven ost till servering

Gör så här:

Rensa och putsa svampen. 

Stek dem i panna utan smör först för att få bort vätskan i svampen.

Tillsätt sedan rikligt med smör i pannan och stek tills att kantarellerna får fin färg. 

Viktigt att smaka av med salt och peppar. 

Lägg några skivor ost på brödskivorna och toppa med kantarellerna. Dekorera med persilja.

Grädda i ugnen ca 7 minuter (ca 220 grader) tills osten smält och toasten fått fin färg. 

Strö över lite riven ost. 

Servera med ett glas rött vin.


Vinliv tipsar!

Fontanafredda Piemonte Barbera Nebbiolo

Superblandning på Barbera och Nebbiolo från klassiska Fontanafredda i Piemonte. Maffig frukt i områdestypisk stil. Här hittar vi körsbärstoner, mörka bär, choklad, örter, struktur, balans, lång eftersmak, mjuka tanniner och härligt frisk karaktär.

Perfekt till en pasta med svamp. Eller kantarellmacka.

Nr. 5489308 • 289 kr

Huvudbild: Vinochmatguiden.se

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.