Publicerat 30/8 - 2021

Klassisk kantarelltoast med bästa vinet

Som vi njuter av skogens guld. Och då tänker jag på kantareller som vi plockar själva. Gott, billigt och bara strövandet i skogen får en att bli som en ny människa. Ja ni hör ju.  Samtidigt gäller att plocka fram bästa vinet. Vi har ett tips…

Ingredienser, 4 portioner

4 stora skivor surdegsbröd

1 liter kantareller

8 skivor ost, gärna Västerbotten

100 g smör till stekning

Svartpeppar

Persilja till servering, grovhackad

1 dl riven ost till servering

Gör så här:

Rensa och putsa svampen. 

Stek dem i panna utan smör först för att få bort vätskan i svampen.

Tillsätt sedan rikligt med smör i pannan och stek tills att kantarellerna får fin färg. 

Viktigt att smaka av med salt och peppar. 

Lägg några skivor ost på brödskivorna och toppa med kantarellerna. Dekorera med persilja.

Grädda i ugnen ca 7 minuter (ca 220 grader) tills osten smält och toasten fått fin färg. 

Strö över lite riven ost. 

Servera med ett glas rött vin.


Vinliv tipsar!

MZ Raval by Måns Zelmerlöw

Härlig uppföljare från Måns Zelmerlöw och en rejäl kvalitetshöjning i detta mycket spännande rödvin från Terra Alta, ett av Spaniens mindre kända kvalitetsdistrikt.

Djup, ursprungstypisk karaktär, inslag av både peppar, rödbäriga frukter i fin balans, viss komplexitet med fruktiga förtecken och relativt lång eftersmak med mjuka tanniner.

Det här vinet dricker jag gärna till Biff Rydberg, en pasta bolognese, med mer vuxen smak eller till en gryta på lamm rikligt kryddad med örter och färskpressad vitlök.

Nr. 52958 • 119 kr

Huvudbild: Vinochmatguiden.se