Som vi njuter av skogens guld. Och då tänker jag på kantareller som vi plockar själva. Gott, billigt och bara strövandet i skogen får en att bli som en ny människa. Ja ni hör ju. Samtidigt gäller att plocka fram bästa vinet. Vi har ett tips…
Ingredienser, 4 portioner
4 stora skivor surdegsbröd
1 liter kantareller
8 skivor ost, gärna Västerbotten
100 g smör till stekning
Svartpeppar
Persilja till servering, grovhackad
1 dl riven ost till servering
Gör så här:
Rensa och putsa svampen.
Stek dem i panna utan smör först för att få bort vätskan i svampen.
Tillsätt sedan rikligt med smör i pannan och stek tills att kantarellerna får fin färg.
Viktigt att smaka av med salt och peppar.
Lägg några skivor ost på brödskivorna och toppa med kantarellerna. Dekorera med persilja.
Grädda i ugnen ca 7 minuter (ca 220 grader) tills osten smält och toasten fått fin färg.
Strö över lite riven ost.
Servera med ett glas rött vin.
Vinliv tipsar!

The Lava Club Basilicata Rosso, 2023
Riktigt bra vin på superdruvan och ännu lite okända Aglianico.
Aningen rökig i karaktären, inslag av kryddor, mycket rödbärig i mjuk stil, härligt balanserad med liten strävhet och en stor portion elegans i avslut.
Perfekt till en smakrik pasta med oxfilé och grädde.
Nr 72333 • 109 kr


















