Klassisk kantarelltoast med bästa vinet

Som vi njuter av skogens guld. Och då tänker jag på kantareller som vi plockar själva. Gott, billigt och bara strövandet i skogen får en att bli som en ny människa. Ja ni hör ju.  Samtidigt gäller att plocka fram bästa vinet. Vi har ett tips…

Ingredienser, 4 portioner

4 stora skivor surdegsbröd

1 liter kantareller

8 skivor ost, gärna Västerbotten

100 g smör till stekning

Svartpeppar

Persilja till servering, grovhackad

1 dl riven ost till servering

Gör så här:

Rensa och putsa svampen. 

Stek dem i panna utan smör först för att få bort vätskan i svampen.

Tillsätt sedan rikligt med smör i pannan och stek tills att kantarellerna får fin färg. 

Viktigt att smaka av med salt och peppar. 

Lägg några skivor ost på brödskivorna och toppa med kantarellerna. Dekorera med persilja.

Grädda i ugnen ca 7 minuter (ca 220 grader) tills osten smält och toasten fått fin färg. 

Strö över lite riven ost. 

Servera med ett glas rött vin.


Vinliv tipsar!

Galodoro Winemaker’s Red

Portugisiskt rött vin på hållbar box till mycket bra pris och ytterligare ett bevis på att landet kan producera kvalitet utan att det ska behöva kosta.

Fruktigt, solvarmt, välbalanserat vin med friska smaker, lite härligt matvänliga toner, medellång eftersmak, riktigt angenämt med mjuk strävhet och en avslutande härlig fräschör.

Det här vinet dricker jag gärna till en höstlig gryta med svamp, rotfrukter och spenat som sedan kryddas lite extra med fetaost. Serveras med en stor skiva surdegsbröd.

Nr. 52299 • 179 kr

Huvudbild: Vinochmatguiden.se

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.