Tre bästa vinbutikerna i Barcelona

En höst väntar med flera resor bokade. Kanske går just din resa till Barcelona, en av världens mest spännande vinstäder. Passa på att rota runt lite i vinbutikerna. Vinliv tipsar om de tre bästa.

Få städer är så förknippade med vin som Barcelona. Bara ett stenkast därifrån hittar vi dessutom en rad spännande vindistrikt som Montsant, Priorat och Penedes söderut och Empordà och Alella i norr. Bara någon timmes körning dessutom.

Besöksverksamheten är dessutom i full gång och det är verkligen värt en avstickare. Varför inte passa på att besöka Freixenet, ett av världens största vinhus och ledande när det kommer till tillverkning av bubbelvin…

Gå in på deras sajt och boka

Samtidigt, Barcelona är en stad man inte gärna vill lämna. Så varför inte kolla in vinbeståndet med gott samvete? Vinliv tipsar om de tre bästa vinbutikerna.

Vila Viniteca

En självklar referens i både Barcelona och Spanien med hur mycket intressant vin som helst. Det som inte finns här i spansk vinväg, finns helt enkelt inte. Har dessutom en riktigt bra webbshop som man kan förbereda sig på. 

Dra ner till de sköna kvarteren i Born och stanna kvar i området där Vila Viniteca ligger. Vägg i vägg hittar vi dessutom en av stans bästa butiker för skinka. Det kan man ju också passa på att både provsmaka och köpa med sig hem.

Vila Viniteca, Carrer dels Agullers 7-9

El Corte Inglés/Club de Vino Gourmet

Gigantisk byggnad mitt i stan, grotesk eller spektakulär. Hur som helst, det är lätt att man glömmer vin när det kommer till den jättelika byggnaden. 

Men kliv över tröskeln till ett nationellt nytänk, där det finns viner från hela Spanien, bra viner, överraskande ursprung och av hög kvalitet – gäller för övrigt de flesta El Corte Inglés-varuhusen i Spanien. Mycket välsorterat och rimliga priser. Har dessutom vin på rea(!). Bara en så’n sak.

Plaça de Catalunya, 14

La Vinya del Senyor

En liten tapasbar i Barcelonas coola kvarter, Born, där man också kan köpa med sig sitt favoritvin. Miljön är mysigast tänkbara, ett litet torg mot en kyrka, bilfritt, medeltida miljöer, och sagolika tapas serverade på dockskåpsporslin. 

Kunskapen bland personalen är extremhög, vinerna mer personliga och urvalet är riktigt bra. Ett ställe man (liksom tusentals besökare) återkommer till, igen och igen. Men glöm inte bort att ta några tapas vid baren när du ändå är där.

Plaza Sta Maria, 5

Nästa artikel
Cavakalibrering
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.