Smakrik pytt med härlig tvist med bästa rödvinet

En mustigt god pytt i panna som ger kvällen en extra tvist. Tar knappa halvtimmen att lyxa till i köket. Vegetariskt alternativ? Byt ut fläsk, ryggbiff och korv mot 150 g champinjoner, 150 g morot och 150 g rotselleri. Servera à la minute med ett glas mjukbärigt rött vin.

Gör så här

Tärna potatisen, löken, palsternackan, köttet och korven. 

Stek i smör i en stor stekpanna till råvarorna får fin stekyta. Smaka av. 

Häll i senap och teriyaki. Rör om.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor. 

Strö persilja över.

Servera med ett glas rött vin.

Smaklig!

Ingredienser 4 personer

800 g kokt potatis 

2 gula lökar

1 palsternacka

150 g rökt fläsk

150 g ryggbiff

150 g korv

5 msk smör

2 msk teriyakisås

1 msk Dijonsenap

salt

peppar

1 dl hackad persilja

4 ägg

inlagda rödbetor

Vinliv tipsar!

Soprasasso Ripasso

Rött vin på delar av amarone och Valpolicella-vin, en ypperlig teknik som man behärskar med fulländning i Veneto, Italien.

Rött kraftfullt vin med mjuka tanniner, härlig fruktighet med inslag av mogna, mörka bär, liten elegant mognadston i mer smakrik, uppskattande stil och lång eftersmak.

Det här vinet funkar riktigt bra till svensk husmanskost när det är som bäst (ofta!) där rättens mer rostade smaker och nötiga tillbehör harmonierar med vinets mustiga karaktär.

Vinliv

Nr 53140131 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.