Publicerat 4/3 - 2020

Smakrik pytt med härlig tvist med bästa rödvinet

En mustigt god pytt i panna som ger kvällen en extra tvist. Tar knappa halvtimmen att lyxa till i köket. Vegetariskt alternativ? Byt ut fläsk, ryggbiff och korv mot 150 g champinjoner, 150 g morot och 150 g rotselleri. Servera à la minute med ett glas mjukbärigt rött vin.

Gör så här

Tärna potatisen, löken, palsternackan, köttet och korven. 

Stek i smör i en stor stekpanna till råvarorna får fin stekyta. Smaka av. 

Häll i senap och teriyaki. Rör om.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor. 

Strö persilja över.

Servera med ett glas rött vin.

Smaklig!

Ingredienser 4 personer

800 g kokt potatis 

2 gula lökar

1 palsternacka

150 g rökt fläsk

150 g ryggbiff

150 g korv

5 msk smör

2 msk teriyakisås

1 msk Dijonsenap

salt

peppar

1 dl hackad persilja

4 ägg

inlagda rödbetor

Vinliv tipsar!

Le Terroir

“Ett veganvänligt rött vin på hållbar box från Frankrike med mycket högt prisvärde.

Mjukt rödbärigt vin med mycket fin balans, liten mineral ton, inslag av hallon och lite choklad, pigg friskhet med medellång eftersmak som domineras av röda frukter i mjuk stil.

Det här vinet dricker jag gärna till en härlig pytt i panna på stekt nötkött och örtiga inslag eller till en grillad torskrygg som serveras med kokt mandelpotatis med lätt kryddiga inslag.”

Johan Franco Cereceda

Nr 77763199 kr