En mustigt god pytt i panna som ger kvällen en extra tvist. Tar knappa halvtimmen att lyxa till i köket. Vegetariskt alternativ? Byt ut fläsk, ryggbiff och korv mot 150 g champinjoner, 150 g morot och 150 g rotselleri. Servera à la minute med ett glas mjukbärigt rött vin.
Gör så här
Tärna potatisen, löken, palsternackan, köttet och korven.
Stek i smör i en stor stekpanna till råvarorna får fin stekyta. Smaka av.
Häll i senap och teriyaki. Rör om.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor.
Strö persilja över.
Servera med ett glas rött vin.
Smaklig!
Ingredienser 4 personer
800 g kokt potatis
2 gula lökar
1 palsternacka
150 g rökt fläsk
150 g ryggbiff
150 g korv
5 msk smör
2 msk teriyakisås
1 msk Dijonsenap
salt
peppar
1 dl hackad persilja
4 ägg
inlagda rödbetor
Vinliv tipsar!

Zinfandel Veronia
Fruktdrivet rött vin från södra Italien på ikonisk druva. Här hittar vi inslag av mogna jordgubbar, peppar, liten fatton, plommon, körsbär och en generös längd med mjuka tanniner och kryddiga inslag.
Perfekt till en rejäl köttbit som grillas och serveras med smakrika tillbehör.
Nr 7160101 • 75 kr