En mustigt god pytt i panna som ger kvällen en extra tvist. Tar knappa halvtimmen att lyxa till i köket. Vegetariskt alternativ? Byt ut fläsk, ryggbiff och korv mot 150 g champinjoner, 150 g morot och 150 g rotselleri. Servera à la minute med ett glas mjukbärigt rött vin.
Gör så här
Tärna potatisen, löken, palsternackan, köttet och korven.
Stek i smör i en stor stekpanna till råvarorna får fin stekyta. Smaka av.
Häll i senap och teriyaki. Rör om.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor.
Strö persilja över.
Servera med ett glas rött vin.
Smaklig!
Ingredienser 4 personer
800 g kokt potatis
2 gula lökar
1 palsternacka
150 g rökt fläsk
150 g ryggbiff
150 g korv
5 msk smör
2 msk teriyakisås
1 msk Dijonsenap
salt
peppar
1 dl hackad persilja
4 ägg
inlagda rödbetor
Vinliv tipsar!
Soprasasso Ripasso
Rött vin på delar av amarone och Valpolicella-vin, en ypperlig teknik som man behärskar med fulländning i Veneto, Italien.
Rött kraftfullt vin med mjuka tanniner, härlig fruktighet med inslag av mogna, mörka bär, liten elegant mognadston i mer smakrik, uppskattande stil och lång eftersmak.
Det här vinet funkar riktigt bra till svensk husmanskost när det är som bäst (ofta!) där rättens mer rostade smaker och nötiga tillbehör harmonierar med vinets mustiga karaktär.
Vinliv
Nr 53140 • 131 kr