Smakrik pytt med härlig tvist med bästa rödvinet

En mustigt god pytt i panna som ger kvällen en extra tvist. Tar knappa halvtimmen att lyxa till i köket. Vegetariskt alternativ? Byt ut fläsk, ryggbiff och korv mot 150 g champinjoner, 150 g morot och 150 g rotselleri. Servera à la minute med ett glas mjukbärigt rött vin.

Gör så här

Tärna potatisen, löken, palsternackan, köttet och korven. 

Stek i smör i en stor stekpanna till råvarorna får fin stekyta. Smaka av. 

Häll i senap och teriyaki. Rör om.

Smaka av med salt och peppar.

Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor. 

Strö persilja över.

Servera med ett glas rött vin.

Smaklig!

Ingredienser 4 personer

800 g kokt potatis 

2 gula lökar

1 palsternacka

150 g rökt fläsk

150 g ryggbiff

150 g korv

5 msk smör

2 msk teriyakisås

1 msk Dijonsenap

salt

peppar

1 dl hackad persilja

4 ägg

inlagda rödbetor

Vinliv tipsar!

Zinfandel Veronia

Fruktdrivet rött vin från södra Italien på ikonisk druva. Här hittar vi inslag av mogna jordgubbar, peppar, liten fatton, plommon, körsbär och en generös längd med mjuka tanniner och kryddiga inslag.

Perfekt till en rejäl köttbit som grillas och serveras med smakrika tillbehör.

Nr 716010175 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.