9 bästa rosévinerna i maj

Nu är det klart: Rosévinssäsongen 2023 är härmed invigd, även om vi fuskat sedan februari. Men nu finns ingen återvändo och i år lär vi förlänga säsongen till långt in på hösten. Anledning? Fler och fler upptäcker hur gott det är med rosévin till mat.

Minuty Rosé Limited Edition, 2022 (BS)

Nr 72115 • 179:-

Lika läckert innehåll som snygg design på flaskan i detta tongivande rosévin från Provence. Vint har en mycket lättsam karaktär med inslag av blodapelsin, jordgubbar, röda äpplen, lite kryddig med en stor portion fräschör och medellång eftersmak.

Perfekt sippvin en solig eftermiddag på strandkaféet eller till en sallad Niçoise.

Lyv Rosé (FS)

Nr 52465 • 109:-

Ursprungsorienterat rosévin från Languedoc-Roussillon i södra Frankrike på lokala druvsorter. Fint bärig ton, inslag av örter, rabarber, mandarin, mogna jordgubbar och lite frysta röda vinbär i fint balanserad stil.

Perfekt till den grillade laxen som serveras på en bädd av spenat.

Mehrlein Pinot Noir Rosé, 2021 (FS)

Nr 6031 • 99:-

Härligt rosévin från Tyskland med mycket markerad syrlig karaktär. Inslag av krusbär, rabarber, lite blommor, hallon, blodapelsin, zest och massor av röda bär i härligt drickvänlig stil.

Gott till en grekisk sallad som toppas med granatäpple.

Marius Peyol Rosé, 2021 (bs)

Nr 56492 • 129:-

Stilenligt rosévin från epicentrum, Frankrikes Provence med allt vad det innebär. Elegant flaska med elegant innehåll, mycket röda bär, jordgubbar, hallon, lingon med mineralisk klang och en medellång eftersmak.

Mycket gott till ceviche på lax och bläckfisk.

Marqués de Riscal Rosado, 2021 (bs)

Nr 79295 • 109:-

Smakrikt rosévin från Rioja och ett av de mest klassiska vinhusen i världen. Här hittar vi smultron, jordgubbar i mogen stil, fin balans med lite kryddiga toner, viss saltmineralisk karaktär och medellångt avslut.

Mycket gott till grillad forell som serveras med en enklare sallad.

11 Minutes Rosé, 2022 (bs)

Nr 73891 • 139:-

Kul rosé från Veneto i Italien på den synnerligen udda druvblandningen Corvina, Trebbiano, Syrah och Carménère. Ett vin med liten järnig ton, inslag av jordgubbar, röda äpplen, plommon och vattenmelon med viss ursprungston.

Passar perfekt till en carpaccio på kalv med parmesan och citron.

Susana Balbo Signature Rosé, 2022 Valid Wines (TS)

Nr 93564 • 159:-

Äntligen är den tillbaka, signaturrosén från argentinska Susana Balbo i Mendoza. Här har vi ett grymt rosévin med friska inslag, toner av frysta smultron, fläder, rabarber, jordgubbar, röda vinbär, blodapelsin, mineralisk ton och mycket fin balans i elegant avslut.

Perfekt till grillade havskräftor som serveras med en enklare sallad och lite lime.

CHILL OUT Cuvée Rosé Pays d’Oc, 2022 1 liter (bs)

Nr 56383 • 89:-

Rosa vin på 1-litersflaska från Languedoc-Roussillon i södra Frankrike. Jordgubbar, mandarin, blodapelsin, röda plommon, exotisk frukt och härlig fräschör med blommiga toner trängs om utrymmet i detta vin.

Perfekt till en buffé med somriga smaker, gärna fisk, skaldjur och vegetariskt.

Longview Nebbiolo Rosato, 2022

Nr 93429 • 159:-

Intressant rosé på Nebbiolo och Pinot Noir från Adeleide Hills i Australien. Markerad fruktighet i lättsam stil, inslag av både hallon, smultron och jordgubbar som toppas med lite citron, lime och en örtig karaktär med medellångt avslut i bra balans.

Perfekt till ugnsbakad lax som serveras med edamamebönor och tomatsallad.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.