Därför heter drinkarna som de gör

Det är ingen slump av drinkarna heter som de gör. Ofta hittar vi en upphovsperson bakom, eller ett tillfälle eller en speciell blandning. Eller inget alls. Ikoniskt kan det bli ändå.

Bloody Mary

Det finns delade meningar om vart namnet på denna rödflammiga drink kommer ifrån. Några menar att det är en referens till den mordiska drottningen Mary I av England. Andra hävdar att namnet kom till för att hedra en kvinna vid namn Mary som ska ha jobbat på en bar vid namnet “Bucket of Bloody”i Chicago.

Franske bartendern Fernand Petiot var dock den som uppfann själva drinken, vilken kom att förändra brunchen för allt framtid. Selleri, tomatjuice, peppar, citron och vodka – hurray!

Earl Grey Tea

Vem var egentligen Earl Grey? Tja, vem vet? Det är i alla fall inte där numret kommer ifrån. Istället är det av den sedan länge bortgångna brittiske premiärministern den andre earl Grey, alltså Charles Gray. Han sägs ha fått en gåva i form av te smaksatt med bergamottolja skickat till sig från Kina. 

Unikt för detta te var att det var framtaget för att kunna användas tillsammans med det vattnet på earlens gods. Tja, resten får du läsa på egen hand 🙂

Arnold Palmer

En riktig sommarklassiker – lemonade och iste. Drycken har fått sitt namn efter den kända golfaren Arnold Palmer. När han i slutet på 1960-talet satt på en restaurang i Palm Springs och beställde en halva lemonad – halva iste överhörde en kvinna honom och önskade få en likadan, varpå hon frågade efter en “Arnold Palmer drink”.’

Bellini

1948 skapades denna magiska men enkla drink av endast två ingredienser, prosecco och persikopuré. Giuseppe Cipriani, ägaren till baren Harry’s i Venedig, bär ansvaret och ska därför också få äran att uppmärksammas! Namnet ska han ha hämtat från en konstnär som levde på 1400-talet. 

Inspirationen var att skuggan av ett helgons tåga i en av konstnärens målningar påminde honom om färgen på Bellinin.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.