Superdruvan Tinta Barroca bortom Portugal

Tinta Barroca, ursprungligen hemmahörande i Portugal, har hittat en ny och spännande plats att blomstra – i de frodiga vingårdarna i Sydafrika. Här produceras få men mycket intressanta viner. Och har så gjort i hundratals år.

Tinta Barroca är känd för att producera viner med en fyllig och fruktig smakprofil. Druvans djupröda färg och förmåga att mogna väl ger upphov till viner med toner av mörka bär, plommon och ibland subtila kryddiga inslag.

I Sydafrika har Tinta Barroca hittat gynnsamma förhållanden för odling, särskilt i områden med varma dagar och svala nätter. Druvan trivs i de soliga klimatförhållandena och de varierade jordarna, vilket bidrar till druvans rika och komplexa smaker.

Hållbarhet

Den ökande populariteten för Tinta Barroca i Sydafrika representerar landets ständigt växande utforskande av olika druvor och stilar. Sydafrika, känt för sina innovativa och nyfikna vinproducenter, välkomnar mångfald och experimenterar med traditionella druvor för att skapa unika och spännande viner.

I linje med den globala rörelsen mot hållbart jordbruk och vinproduktion, har många sydafrikanska vinproducenter som odlar Tinta Barroca engagerat sig i att odla druvan på ett hållbart sätt. Detta inkluderar användning av organiskt jordbruk och vattenklokt förvaltningssystem.

Vinrevolution

Tinta Barroca har blivit lite av en oväntad stjärna i Sydafrikas blomstrande vinindustri. Övergången från de portugisiska vingårdarna till det sydafrikanska vinlandskapet är en del av den spännande vinrevolution som pågår i landet. 

Med varje glas Tinta Barroca får vinkonsumenter möjlighet att uppleva en liten touch av Portugal i vin från Sydafrika.

Vinliv tipsar!

Allesverloren Tinta Barocca, 2019

Nr 12002 • 131:-

Kul att Sydafrika vågar sticka ut hakan med ett endruvsvin på denna portugisiska druva. Här hittar vi massiv fruktkaraktär, inslag av björnbär, lakrits, kryddor, kakao, mocka, mullbär och en fatton i avslut. 

Perfekt till en kraftig rätt på nötkött med rotfrukter och en smörig sås.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.