Inga ryska produkter på Systembolaget

Beslutet ligger fast. Inga ryska viner eller annan dryck på Systembolaget.

‒ Vi har i dagsläget inga planer på att ändra det beslutet, menar man på monopolet.

Ryssland invasion i Ukraina har fått en rad följder även utomlands. Vi läser om misstänkt sabotage mot gasledningar i Östersjön, hur de tvångsrekryterar ukrainska medborgare till sin armé. 

Redan tidigt gick Systembolaget ut med att monopolet upphör att sälja alla drycker med ryskt ursprung i sina butiker. Ett beslut som idag ligger fast.

‒ Vi slutade sälja ryska produkter i samband med invasionen och har i dagsläget inga planer på att ändra det beslutet, menar man på monopolet, säger Fredrik Arenander på Systembolaget till Vinliv.

Situationen i Ukraina, menade man redan tidigare i år på Systembolaget, är exceptionell och invasionen är ett uppenbart brott mot internationell rätt. Därför beslutade Systembolaget att stoppa försäljningen av samtliga ryska artiklar i Systembolagets sortiment. Men också att ställa in samtliga planerade lanseringar av ryska artiklar.

‒ Självklart fick vi en del reaktioner i samband med att beslutet fattades, mestadels positiva. Men i dagsläget får vi inga reaktioner alls från konsumenter, avslutar Fredrik Arenander.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.