Så här kan den ikoniska spanska sommarklassikern också smaka

Vi har druckit den. Och kanske överraskats över… hur god den är. Samtidigt förknippar vi den med 70-tal och grisfester. Men inget kan vara mer fel. Nu tar vi nya tag, tårna i sanden, Julio Iglesias i lurarna och sangría i glaset. Qué aproveche!

Ingredienser:
  • 1 flaska rött spanskt vin
  • 1 apelsin
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 2 matskedar socker
  • ½ dl spansk brandy
  • ¼ dl Licor 43, spansk apelsinlikör
  • ½ dl färskpressad apelsinjuice
  • Isbitar
  • Färsk frukt som tillbehör, gärna jordgubbar, bananer, äpple och apelsin

Gör så här:
  1. Börja med att skära apelsinen, citronen och limen i tunna skivor.
  2. Lägg de skivade frukterna i en stor kanna. Tillsätt också sockret och rör om väl så att sockret börjar lösa upp sig i fruktsafterna.
  3. Häll i brandyn och apelsinlikören över frukten och sockret. Låt det stå i cirka 30 minuter så att frukten kan marinera och sockret kan lösa upp sig ordentligt.
  4. Tillsätt sedan det röda vinet. Rör om försiktigt.
  5. Häll i apelsinjuicen och blanda igen försiktigt.
  6. Tillsätt isbitar i blandningen för att kyla ner den och servera sangrian kall.
  7. Servera i snygga glas och ställ gärna fram lite enkla tillbehör som ost, chorizo, lite lufttorkad pch några skivor surdegsbröd.
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.