Vi har druckit den. Och kanske överraskats över… hur god den är. Samtidigt förknippar vi den med 70-tal och grisfester. Men inget kan vara mer fel. Nu tar vi nya tag, tårna i sanden, Julio Iglesias i lurarna och sangría i glaset. Qué aproveche!
Ingredienser:
- 1 flaska rött spanskt vin
- 1 apelsin
- 1 citron
- 1 lime
- 2 matskedar socker
- ½ dl spansk brandy
- ¼ dl Licor 43, spansk apelsinlikör
- ½ dl färskpressad apelsinjuice
- Isbitar
- Färsk frukt som tillbehör, gärna jordgubbar, bananer, äpple och apelsin
Gör så här:
- Börja med att skära apelsinen, citronen och limen i tunna skivor.
- Lägg de skivade frukterna i en stor kanna. Tillsätt också sockret och rör om väl så att sockret börjar lösa upp sig i fruktsafterna.
- Häll i brandyn och apelsinlikören över frukten och sockret. Låt det stå i cirka 30 minuter så att frukten kan marinera och sockret kan lösa upp sig ordentligt.
- Tillsätt sedan det röda vinet. Rör om försiktigt.
- Häll i apelsinjuicen och blanda igen försiktigt.
- Tillsätt isbitar i blandningen för att kyla ner den och servera sangrian kall.
- Servera i snygga glas och ställ gärna fram lite enkla tillbehör som ost, chorizo, lite lufttorkad pch några skivor surdegsbröd.