Sätt färg på vintermörkret med en drink, eller tre!

Oxmånaderna är snart förbi. Det blir ljusare. Och förhoppningsvis varmare. Men det dröjer ännu. Så varför inte ladda batterierna med några färgglada, riktigt goda drinkar?

Måndagen 20 mars 2023 är dagen att se fram emot för alla som längtar efter att vintern är över. Det är i alla fall svaret som ges när man ställer frågan till Google.

Huruvida det kommer kännas som vinter eller inte fram tills dess återstår att se, var dag tycks leva sin egen årstid.

Ljusare tider

Ljuset däremot vet vi mer om och det vi vet är att vintersolståndet inföll 21 december 2022 och att det därmed kommer att bli ljusare och ljusare för var dag, men vi vet också att det fortsatt kommer vara mörkt ett tag framöver.

Så vad finns att göra åt det?

Tända massa lampor är ju ett förslag, att tända brinnande ljus ett annat. Ett tredje vore givetvis att acceptera läget men särskilt lockande känns väl inte det.

Välkomnande drinkar

Skämt å sido, något som alltid tycks vara välkommet är drinkar och varför då inte drinkar som lyser upp vintermörkret? Färgerna vi omger oss av påverkar hur vi mår. Glöm vintern för en stund och låt följande drinkar sätta färg på tillvaron, dubbelt upp.

Cosmopolitan – röd

Bestående av citronvodka, apelsinlikör, tranbärsdryck och färskpressad lime menar många att Cosmopolitan är en av världens bästa drinkar. Dess orangeröda färg lyser upp tillvaron och för dig någon helt annanstans.

Pornstar Martini – gul

En klassiker som inte går att misslyckas med. Perfekt till fest, men egentligen när som helst. Blir enkelt till genom att blanda juice från passionsfrukt med vaniljvodka (gärna även limejuice och sockerlag) och ett glas bubbel vid sidan om.

Last Word – grön

Passande nog som sist ut kommer Last Word, en drink som sägs ha skapats under 1920-talets förbudstid i USA. Trots att den främst består av olika spritsorter (gin, grön chartreuse och maraschinolikör) är den otroligt balanserad. Med en skvätt limejuice har du nu grönt ljus och det är bara att njuta.

Ready, set, go!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.