Hur gott är inte sill? Och den man gör själv är den allra godaste. Känslan liksom att den är egenproducerad går inte av för hackor. Vinliv presenterar därför tre blixtsnabba sillrecept perfekt för vinterhalvårets begivenheter. Tar en kvart att slå ihop. Avnjut i lugn och ro med kokt potatis och nubbe.
Klassisk sill med rödlök
Gör så här
Skölj sillen och klipp i mindre bitar.
Blanda vatten, ättika och socker. Rör till sockret lösts upp.
Skär rödlöken i tunna skivor, krossa krydd- och vitpeppar.
Varva sill i en glasburk med krossade pepparblandningen, nejlikor och lagerblad.
Häll över lagen. Låt stå i kylskåp 1-2 dygn.
Ingredienser, stor burk
2 pkt inläggningssill (à 420 g)
1,5 dl vatten
0,5 dl ättikssprit
2 dl strösocker
1 rödlök
2 tsk kryddpeppar
1 tsk vitpeppar
4 kryddnejlikor
1 lagerblad
Krämig sill på pepparrot med baconkrisp
Gör så här
Skölj sillen och klipp i mindre bitar.
Skär salladslöken i tunna skivor. Skär äpplet i tärningar.
Stek baconet tills det blir krispigt. Lägg sedan på hushållspapper, låt rinna av. Mortla det grovt.
Vispa crème fraichen tjock. Blanda med majonnäsen.
Tillsätt sill, lök, äpple, pepparrot, persilja och bacon.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg över i en glasburk med lock. Låt stå i kylskåp 1-2 dygn.
Ingredienser, stor burk
1 pkt inläggningssill (à 420 g)
2 salladslökar
1 äpple
50 g bacon
1 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
3 msk riven pepparrot på tub
1 msk hackad persilja
Salt och svartpeppar
Sill på champagne
Gör så här
Skölj sillen och klipp i mindre bitar.
Blanda crème fraîche och champagne försiktigt, bubblorna får inte försvinna.
Varva sill, salladslök och bubbelblandningen i en glasburk.
Rör ner forellrommen i blandningen, försiktigt så inte äggen går sönder.
Dra igen locket ordentligt.
Låt stå i kylskåp 1-2 dygn.
Ingredienser, stor burk
1 pkt inläggningssill (à 420 gram)
2 dl crème fraîche
2 dl champagne
2 salladslökar
5 msk forellrom
Vinliv tipsar!
LISCH Brännvin
Mild, ren smak med toner av mineralitet, citrus, lite kryddig stil, torkade örter men bra balans och lång, ren eftersmak med viss eldig eftersläng. Perfekt som den är till sillen eller varför inte till en cocktail?
Nr 55718 • 199 kr