En riktigt god pasta bolognese

Spaghetti med köttfärssås är en vardagshjälte som blir lika god till middagen som i matlådan. Enkelt, snabblagat och framför allt riktigt gott! 

Dryga ut såsen med vita bönor eller mer morötter om du vill minska ner på köttet eller låta barnen äta mer grönsaker. Det går även utmärkt att göra en helvegetarisk version av pasta bolognese med sojafärs eller färs på ärtprotein. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 rotselleri
  • Smör
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 400 g krossade tomater (en hel burk)
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar efter smak
  • Parmesan till servering
  • 4 portioner pasta, spaghetti eller tagliatelle

Gör så här: 

 1. Skala och hacka vitlök och gul lök. Skala och tärna moroten. Skala och riv rotsellerin grovt. Fräs på medelvärme i en stekpanna med smör tills grönsakerna mjuknar. Häll i köttfärsen och stek tills den är gyllenbrun. 

2. Häll i de krossade tomaterna och tomatpuré. Lägg i en buljongtärning och spä ut med cirka 1 dl vatten. Rör om och låt puttra i minst 45 minuter. 

3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

4. Servera pastan med såsen och parmesan. Salta och peppra efter smak.


Vinliv tipsar!

Pietro di Campo Barbera Silenzio

Rött vin på box från omtalade vinregionen Piemonte i torr, fruktorienterad stil.

Markerade frukttoner med karaktär av mörka körsbär, tapenade, svarta oliver, lite peppar, kryddig med intensiv, spännande smak och rejäl längd i balanserad, fräsch stil

Nr. 74255 • 279 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.