En riktigt god pasta bolognese

Spaghetti med köttfärssås är en vardagshjälte som blir lika god till middagen som i matlådan. Enkelt, snabblagat och framför allt riktigt gott! 

Dryga ut såsen med vita bönor eller mer morötter om du vill minska ner på köttet eller låta barnen äta mer grönsaker. Det går även utmärkt att göra en helvegetarisk version av pasta bolognese med sojafärs eller färs på ärtprotein. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 gram nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 rotselleri
  • Smör
  • 1 msk färsk oregano
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 400 g krossade tomater (en hel burk)
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar efter smak
  • Parmesan till servering
  • 4 portioner pasta, spaghetti eller tagliatelle

Gör så här: 

 1. Skala och hacka vitlök och gul lök. Skala och tärna moroten. Skala och riv rotsellerin grovt. Fräs på medelvärme i en stekpanna med smör tills grönsakerna mjuknar. Häll i köttfärsen och stek tills den är gyllenbrun. 

2. Häll i de krossade tomaterna och tomatpuré. Lägg i en buljongtärning och spä ut med cirka 1 dl vatten. Rör om och låt puttra i minst 45 minuter. 

3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 

4. Servera pastan med såsen och parmesan. Salta och peppra efter smak.


Vinliv tipsar!

ALDO Vertumnus 1591

Intressant vin på en härlig druvblandning: De italienska druvorna Sangiovese, Negroamaro och Nero di Troia som blandas med den internationella Merlot. Vinet har en markerad fruktintensitet, det är smakrikt med inslag av både vanilj, mörka bär, mogna körsbär, mocka, lite örter i riktigt fin balans.

Perfekt till en smakrik lasagne, gärna vegetarisk, eller en bit kött.

219 kr • Nr 52184

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.