Riktigt god kötträtt från Florens, Toscana, som präglas av sin enkelhet mer än tricksiga kökskonster.
Ingredienser
4 personer
- 1 st T-bone steak (gärna lite drygt ett kilo) skuren 5-6 cm
- Rucola 1 påse (65 g)
- 150 g körsbärstomater
- ½ dl Parmesanost, gärna vällagrad
- 1 hel citron
- 1 hel vitlök
- Svartpeppar
- Olivolja av finaste sort
- Flingsalt
Gör så här:
- Hetta upp grillpannan ordentligt.
- Pensla det rumstempererade köttet på båda sidor med olivolja.
- Salta & peppra.
- Grilla på mycket hög värme i 3, 4 minuter för fin yta.
- Låt köttet sedan ligga i ugn i 180 grader i 5 minuter.
- Ta ut köttet, låt vila i 10 minuter.
- Skär citronen i två halvor och samma sak med vitlökshuvudet. Grilla tills snittytan får fin yta.
- Gör salladen under tiden. Blanda ruccola, tomater, hyvla över osten, strö över lite salt och ringa sedan olivoljan över.
- Skär loss från benet och skiva köttet i tunna skivor.
- Lägg upp köttet på salladen och droppa citron och olivolja över.
Vinliv tipsar!

Amantoni Sangiovese, 2023
Nr 7013501 • 99 kr
Endruvsvin på Italiens mest odlade blå druvsort. Här hittar vin markerad fruktighet, inslag av både röda bär, körsbär, torkade kryddor med fräschör, snygg balans och en elegant längd där allt faller på plats.
Perfekt till entrecote med pommes eller ugnsbakad potatis.