Riktigt god kötträtt från Florens, Toscana, som präglas av sin enkelhet mer än tricksiga kökskonster.
Ingredienser
4 personer
- 1 st T-bone steak (gärna lite drygt ett kilo) skuren 5-6 cm
- Rucola 1 påse (65 g)
- 150 g körsbärstomater
- ½ dl Parmesanost, gärna vällagrad
- 1 hel citron
- 1 hel vitlök
- Svartpeppar
- Olivolja av finaste sort
- Flingsalt
Gör så här:
- Hetta upp grillpannan ordentligt.
- Pensla det rumstempererade köttet på båda sidor med olivolja.
- Salta & peppra.
- Grilla på mycket hög värme i 3, 4 minuter för fin yta.
- Låt köttet sedan ligga i ugn i 180 grader i 5 minuter.
- Ta ut köttet, låt vila i 10 minuter.
- Skär citronen i två halvor och samma sak med vitlökshuvudet. Grilla tills snittytan får fin yta.
- Gör salladen under tiden. Blanda ruccola, tomater, hyvla över osten, strö över lite salt och ringa sedan olivoljan över.
- Skär loss från benet och skiva köttet i tunna skivor.
- Lägg upp köttet på salladen och droppa citron och olivolja över.
Vinliv tipsar!
Belguardo Maremma Marchesi Mazzei
Nr 233508 • 369 kr
Lyxbox från Italien på en härlig blandning av druvor som Cabernet Sauvignon, Sangiovese och Syrah. Bland annat. Vinet har en fin fruktig karaktär, inslag av svarta vinbär. Välbalanserat i raffinerad stil, toner av mocka, kakao, mogna körsbär, fat och vinbär.
Perfekt till grillad secreto med rostade grönsaker.