Bistecca alla Fiorentina – italiensk vardagslyx

Riktigt god kötträtt från Florens, Toscana, som präglas av sin enkelhet mer än tricksiga kökskonster.

Ingredienser

4 personer

  • 1 st T-bone steak (gärna lite drygt ett kilo) skuren 5-6 cm
  • Rucola 1 påse (65 g)
  • 150 g körsbärstomater
  • ½ dl Parmesanost, gärna vällagrad
  • 1 hel citron
  • 1 hel vitlök
  • Svartpeppar
  • Olivolja av finaste sort
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Hetta upp grillpannan ordentligt.
  2. Pensla det rumstempererade köttet på båda sidor med olivolja.
  3. Salta & peppra.
  4. Grilla på mycket hög värme i 3, 4 minuter för fin yta.
  5. Låt köttet sedan ligga i ugn i 180 grader i 5 minuter.
  6. Ta ut köttet, låt vila i 10 minuter.
  7. Skär citronen i två halvor och samma sak med vitlökshuvudet. Grilla tills snittytan får fin yta.
  8. Gör salladen under tiden. Blanda ruccola, tomater, hyvla över osten, strö över lite salt och ringa sedan olivoljan över.
  9. Skär loss från benet och skiva köttet i tunna skivor.
  10. Lägg upp köttet på salladen och droppa citron och olivolja över.

Vinliv tipsar!

Belguardo Maremma Marchesi Mazzei

Nr 233508 • 369 kr

Lyxbox från Italien på en härlig blandning av druvor som Cabernet Sauvignon, Sangiovese och Syrah. Bland annat. Vinet har en fin fruktig karaktär, inslag av svarta vinbär. Välbalanserat i raffinerad stil, toner av mocka, kakao, mogna körsbär, fat och vinbär.

Perfekt till grillad secreto med rostade grönsaker.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.