Bistecca alla Fiorentina – italiensk vardagslyx

Riktigt god kötträtt från Florens, Toscana, som präglas av sin enkelhet mer än tricksiga kökskonster.

Ingredienser

4 personer

  • 1 st T-bone steak (gärna lite drygt ett kilo) skuren 5-6 cm
  • Rucola 1 påse (65 g)
  • 150 g körsbärstomater
  • ½ dl Parmesanost, gärna vällagrad
  • 1 hel citron
  • 1 hel vitlök
  • Svartpeppar
  • Olivolja av finaste sort
  • Flingsalt

Gör så här:

  1. Hetta upp grillpannan ordentligt.
  2. Pensla det rumstempererade köttet på båda sidor med olivolja.
  3. Salta & peppra.
  4. Grilla på mycket hög värme i 3, 4 minuter för fin yta.
  5. Låt köttet sedan ligga i ugn i 180 grader i 5 minuter.
  6. Ta ut köttet, låt vila i 10 minuter.
  7. Skär citronen i två halvor och samma sak med vitlökshuvudet. Grilla tills snittytan får fin yta.
  8. Gör salladen under tiden. Blanda ruccola, tomater, hyvla över osten, strö över lite salt och ringa sedan olivoljan över.
  9. Skär loss från benet och skiva köttet i tunna skivor.
  10. Lägg upp köttet på salladen och droppa citron och olivolja över.

Vinliv tipsar!

5 Finques Reserva

Nr 73672 • 149 kr

Ett av producenten Castillo de Pereladas många kanonviner, detta på en salig blandning spännande druvor, lokala och internationella. Inslag av mörk frukt, fräschör, fin strävhet, mineraliska toner, välbalanserat och samtidigt koncentrerat. Lång eftersmak.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.