Smarrigaste jordgubbstårtan

Vem älskar inte jordgubbstårta. En tårta man kan äta när som helst. Gärna en i veckan. För mycket godare än så här – med ett glas vin till – blir det inte. Smaklig!

Jordgubbstårta

Gör så här

Vaniljkräm

Knäck ägget men separera gulan från vitan. Rör ihop gulorna med strösocker och maizena i en bunke.

Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången på längden. Skrapa sedan ur fröna och lägg dessa och stången i mjölken.

Koka försiktigt upp under omrörning. Vispa sedan ner mjölken i bunken och blanda.

Häll tillbaka alltihop i kastrullen.

Koka upp blandningen till en kräm. Viktigt att röra om hela tiden. Sänk värmen och koka i ytterligare någon minut. 

Häll ner vaniljkrämen i en stor bunke. Tillsätt sedan smör och rör om ordentligt tills smöret smält. Ta ur vaniljstången. 

Täck vaniljkrämen med plastfolie. Se till att folien ligger tryckt mot krämens yta. Låt svalna i kylskåp.

Vispa grädden.

Ingredienser, stor burk

Vaniljkräm

0,8 dl strösocker

0,2 dl majsstärkelse

2,5 dl vanlig mjölk

4 ägg

1 vaniljstång

20 gram smör

Jordgubbsfyllning och garnering

1,5 dl jordgubbssylt

250 g färska jordgubbar 

8 dl vispgrädde

Mynta

Bottnar

Köp färdiga bottnar

Monteringsdags!

Lägg understa delen av tårtbotten på ett tårtfat. Bred på ett lager av jordgubbssylt. Bred sedan på ett ganska tunt lager av den vispade grädden.

Lägg på översta delen av tårtbotten upp och ner (viktigt att den gräddade delen av tårtbotten hamnar mot fyllningen).

Bred ut ett lager vaniljkräm ovanpå och strö sedan skivade jordgubbar över.

Lägg på ett rejält lager med vispad grädde ovanpå. 

Lägg på den sista delen av tårtbotten (mellandelen) och täck hela tårtan med grädde.

Garneringsdags!

Spritsa längs tårtkanten och dekorera med massor av jordgubbar, strö några blad mynta över.


Vinliv tipsar!

Tr3 Apor Gyllene Bubblor Moscato

Spännande sparkling på druvan Moscato. Frivolt bubbel i halvtorr stil med inslag av päron, frukt, liten honungsötma, fläder och lite krusbär i avslut.

Perfekt som snackvin, mingelvin eller till en riktigt smarrig, somrig jordgubbstårta.

Nr 5445801 • 59 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.