Boktips till matälskaren

Älskar du både mat och läsning så kan det vara en god idé att införskaffa ett par av alla böcker som skrivits om mat de senaste åren. Kändiskockarna fortsätter att släppa verk fulla av nyttiga tips. Men det finns också en hel del böcker av okända författare som kan hjälpa dig att bli en stjärna i köket.

Världen är full av smaksensationer och läsning är ibland det bästa sättet att ta till sig kunskap om matlagning och udda råvaror. Med en boks hjälp får du tid på dig att lära dig och ta saker i din egen takt, och det skrivna ordet kan ofta ge dig fler bakgrundshistorier än vad ett matlagningsprogram på TV klarar av.

Middag i en gryta

Tareq Taylor har blivit en av Sveriges mest älskade kändisar tack vare sina personliga TV-program. I sin senaste bok, Middag i en gryta, berättar han om fördelarna med att laga gryträtter. Du får lära dig att göra grytor på fågel, fisk, kött och grönt. Naturligtvis smaksätts rätterna med kryddor från världens alla hörn.

Det goda livet: maten som gör skillnad för din hälsa

Har du inte fått nog av Tareq Taylor efter att ha läst Middag i en gryta? Då kan du köpa Det goda livet: maten som gör skillnad för din hälsa som Taylor skrivit tillsammans med Sara Ask. Här vägleder författarna dig till en bättre hälsa med matens hjälp, och förklarar hur små förändringar i din livsstil kan innebära enorma hälsovinster.

66 Day Challenge med medelhavsmat

Ulrika Davidsson har skrivit den perfekta boken för alla som vill lära sig att laga medelhavsmat. Kokboken bjuder på 80 fantastiska recept för dig som vill bli smalare och leva ett friskt och långt liv.

Diadonnas balkanmat: och livet kring det dukade bordet

Vill du bjuda på riktigt maffig och mustig mat så borde du prova på balkanmaten. I den här boken tar Diana Dontsova med läsaren på en resa fylld av traditioner och udda bekantskaper.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.