Kul med sprit – vi tipsar om 7 måsten

Sprit kan ju vara underbart gott. Efter maten, före maten, till maten och tiden däremellan. Men vi dricker med måtta och väljer bara ut det bästa. Vinliv har provat en masse och rekommenderar med glädje följande 7 måsten. Inte minst en flarra riktigt påskgodis…

Gotlands Ginfabrik The Dry Martini 50 cl (lokalt sortiment)

Nr 38749 • 326:-

Supersmart idé, färdiggjord Dry Martini. Addera en oliv, så är det klart. Och drinken är riktigt god, fint balanserad med inslag av klassiska toner som enbär, citrus, frisk, zest, närmast mineralisk.

Perfekt som aperitivo. Servera kylskåpskall.

Agitator Single Malt (fast sortiment)

Nr 54089 • 489:-

Oj! Skacka om överraskning. Riktigt intressant Single Malt från kreddiga Agitator i Arboga. Här har vi ett destillat med massor av fruktiga toner, stenfrukter, nötter, zest, lime, citron, tydligt inslag av fat, vaniljsötma, lakrits, örter och lång eftersmak med liten rökig ton.

Perfekt avec.

Casa Mariol Vermut Negre 1 liter (beställningssortimentet)

Nr 76049 • 199:-

Mycket, mycket god med sin tydliga sötma, inslag av både valnötter, soja, choklad, kaffe, vanilj, lite julgodis i komplex, närmast smakexplosiv stil och med en mycket lång eftersmak med liten beskt balanserande ton.

Underbart gott med en stor isbit i, vilken tid på dygnet som helst (nästan).

Diplomático Single Vintage, 2007 (fast sortiment)

Nr 86715 • 1369:-

Ytterligare en favorit på Vinlivs redaktion. En rom med tydliga toner av fat, vaniljsötma, mörkt socker, nötter, örter, arrak, zest, exotisk frukt i mycket komplex, elegant stil med lång eftersmak där toner av brunt socker och kryddor trängs om utrymmet.

Carlos I Brandy de Jerez Solera Gran Reserva (beställningssortimentet)

Nr 86664 • 479:-

Alldeles för underskattat druvdestillat från Jerez i sydvästra Spanien. Här har vi massor av fattoner, torkade örter, kryddor, frukt i form av torkade tropiska frukter, julkryddiga inslag, choklad, kaffe och en lång, balanserad eftersmak i något eldig stil.

Perfekt efter en lång middag.

AB Stockholms Bränneri Oak Gin Långpeppar & Apelsin 50 cl (fast sortiment)

Nr 31875 • 400:-

Ett bränneri som verkligen levererar är Stockholms Bränneri. Denna experimentella gin är strålande god med sina toner av enbär, kryddor, blommiga inslag, fat, nötter, mandel, mandarin i bra balans och med tydligt ginig karaktär.

Godast som den är, serveras kall i martiniglas.

Walcher Bombardino Liqueur with Egg (tillfälligt sortiment)

Nr 93562 • 189:-

Vad vore en påsk utan en ägglikör? Precis. Här har vi ett nysläpp i klassisk stil där vi hittar inslag av vanilj, mandel, ägg, massor av sockrig sötma, fyllig, gräddig, lite arrak och en lång, simmig eftersmak.

Perfekt som alternativ till dessert (eller påskägget) eller en lugn och skön eftermiddag. Serveras väl kyld.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.