Vem är inte sugen på en whisky sour där whiskyns sötma möter syra och lite beska. Den bästa av kombinationer. Vinliv, idag Whiskyliv, delar med sig av sitt bästa recept. Håll till godo!
Ingredienser
- 5 cl whiskey
- 3 cl Citronjuice
- 2 cl Sockerlag
- 2 cl Äggvita
- 2 stänk Angostura Bitters
Gör så här
- Tillsätt alla ingredienser till en tom shaker.
- Skaka shakern men utan is så att äggvitan skummar och blandar sig bättre.
- Fyll därefter shakern med is och skaka igen tills drinken blivit kall.
- Sila upp din Whiskey Sour i ett glas och garnera med ett.
- Servera!
Vinliv tipsar!
Monkey Shoulder
Högkvalitativ whisky från maltdestillatets epicentrum, Skottland. Här hittar vi markerad fruktighet, inslag av kola, gula äpplen, knäck, lite smör, brödiga toner, exotisk frukt, skumbanan, mandarin, fat, sötaktig, honung, liten mineralisk ton i avslut. Lång eftersmak. Drick som den är eller ha den som drinkbas.
Nr 8583101 • 399 kr