Älskade rosa bubbel – vi tipsar om Systembolagets 9 bästa

Visst älskar vi rosa bubbel. Det är inte bara fest, det är lite extra fest. Men glöm inte att bubblet kan vara fantastiskt gott till mat. I synnerhet nu när värmen börjar ge sig till känna. Men ok, det går också att dricka som det är. Bara det serveras kallt. Ok?

Pet Nat Miao 2022

Nr 92621 • 179:-

Säreget från Chile som armbågar sig in i bubbelvinsindustrin. Pet nat (jäsning på flaska) med massor av personlighet, inslag av både örter, strävhet, röda sommarbär, zest, grapefrukt, persika och mogna äpplen.

Perfekt till skaldjurspasta med örtiga inslag.

Loxarel A Pèl rosé, 2021

Nr 7959 • 129:-

Favoritbubbel från Spanien som inte är en cava utan har Classic Penèdes som ursprung. Här har vi massor av härlig frukt, inslag av sommarbär som jordgubbar, hallon, lingon, lite blodapelsin och örter i mycket fin balans.

Underbart gott till grillade havskräftor.

Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nr 55315 • 99:-

Kul och välproducerad cava signerad erkänt vinkunniga Måns Zelmerlöw. Fina mjuka bubblor i detta rosa bubbel, inslag av frysta smultron, örter, lite gräs, vit choklad, mandarin, zest och lite blodgrapefrukt i mycket samman satt stil.

Mycket gott till spanskt kallskuret…

Mulderbosch Sparkling Rosé, 2020

Nr 77909 • 99:-

Rosa bubbel från Sydafrika är en internationell hit, inte minst från denna producent. Här har vi ett bubbelvin med markerad fruktig ton med bra balans, inslag av mogen persika, vinbär, vildhallon, kryddiga toner, lite brödig karaktär med medellångt avslut.

Passar perfekt till sallad som serveras med grillad kyckling.

Louis Roederer Rosé, 2016

Nr 77226 • 699:-

Underbart storslagen rosa champagne när den är som bästa (och nästan dyrast). Här har vi ett komplext rosa vin med djup och lager på lager av egenskaper som bröd, persika, citrus, äpplen, plommon, nyrostat bröd i mer mogen stil och lång eftersmak.

Perfekt till grillad tonfisk som serveras med en örtig aioli på bröd.

Lubanzi Sparkling Cinsault Rosé Burk 20 cl (FS)

Nr 6702 • 38:- + pant 1 kr

Kul med rosa bubbel på burk! I synnerhet när det är så här bra. Här hittar vi mycket fin balans, inslag av passionsfrukt, hallon, jordgubbar, aprikos, nektarin i fin balans och medellång eftersmak och massor av fräschör.

Perfekt till sommarkvällens picknick eller till en vegetarisk paj.

Aphros Phaunus Pet Nat Rosé, 2021

Nr 94229 • 235:-

Mycket personligt bubbelvin från Portugal (!) i lite rustik, kryddig stil. Här hittar vi inslag av röda äpplen, röda plommon, grape, nötter, mandel, blommiga inslag, lavendel och massor av härlig, utvecklad frukt.

Supergott till grillad pulpo som kryddas lite extra med medelhavskryddor.

Skepparps Grand Prix Mousserande Rosé, 2021

Nr 92147 • 295:-

Jamen visst ska vi få in även ett svenskt rosébubbel här. Men bara för att det är så gott. Här har vi ett ytterst fräscht bubbelvin med inslag av unga röda äpplen, nyskördade jordgubbar, nötter, mandarin, blodapelsin och liten brödig ton i avslut.

Mycket, mycket gott till grillad lax som serveras med primörer.

Single Moms Pét-Nat, 2022 (lokalt sortiment)

Nr 39111 • 299:-

Ganska tydligt målgruppsanpassat bubbel från kreativa Wine Mechanics i Göteborg med detta vin som är EU-ursprungsklassat. Här har vi massor av fräschör, inslag av exotiska frukter, bröd, röda bär, blodapelsin, lite zest och passionsfrukt.

Passar bra som aperitivo eller till lyxigare snittar på lufttorkad skinka och lax.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.