Så tycker Vinliv om Systembolagets vara eller icke vara

Om Sverige älskar sitt bolag? Oj vad förvånad jag blev! Men kul, inte minst det engagemang min fråga väckte. Trodde ett tag att datorn skulle krascha. Och resultatet?

Jo, Vinlivs medlemmar älskar Systembolaget. Av de över 200 mail jag fått in på bara en vecka, är den överväldigande majoriteten absolut för monopolet. Och det är de tack vare utbud, personalens kunskaper och en kvalitetssäkring av produkterna.

Men det fanns också enstaka kritiska åsikter.

Här är några röster från alla de mail vi fått:

‒ Vi ska naturligtvis ha bolaget kvar. Eftersom de kan köpa upp större mängder, kan de tillhandahålla många viner och öl av god kvalitet till bra priser. Gäller även för starksprit för den delen. Det finns knappast någon livsmedelskedja som lär lyckas med det, skriver Jan.

Oslagbart urval

‒ Jag har under de senaste 50 åren gjort ett flertal bilsemestrar i Europa samt även arbetat i Danmark och Tyskland. Det är trevligt att botanisera i butiker och vingårdar, dock är enligt min erfarenhet Systembolagets kvalitativa urval oslagbart. Dessutom är champagnen billigare på Bolaget än i Frankrike, menar Roger.

‒ Systembolaget är bäst! Skall absolut vara kvar både för folkhälsan och för kvalitet på produkterna, utropar Anders H

Bort med bolaget!

‒ Bort med Systembolaget! menar Gudrun utan att gå in närmare på saken. Och hon får medhåll.

‒ Kanske dags att säga tack och adjö, tycker Christer. Som blir påhejad av Barbro som menar:

‒ Nej, sälj vin och öl i vanlig butik. Låt Bolaget sköta spritförsäljning, i alla fall tills vidare. 

Men sedan tog kritiken slut.

‒ Jag tycker absolut att Systembolaget ska vara kvar. Det utbud som finns här är svårt att uppbringa någon annanstans. Personalen är kunnig och kan ge utmärkta tips om vad som passar till olika maträtter, anser Eva.

Fantastisk butikskedja

‒ För oss som bor utanför storstadsområdena är Systembolaget en fantastisk butikskedja. Det sortimentet skulle vi inte komma åt och webbhandel ger inte den rådgivningen som Systembolaget gör, avslutar Rolf summeringen.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.