Topplista – 5 spännande vinnyheter perfekt att inleda hösten med

Hösten är i annalkande och med den långa, ljuvliga vinkvällar med god mat och i gott sällskap. Vinliv har förberett sig och provat hur mycket vin som helst. Här är våra favoriter.

Wiener Gemischter Satz 2021

Nr 2515 • 119 kr

Underbart litet vin från Wen, Österrikes huvudstad där man producerad denna unika vintyp. Här hittar vi fräschör, päron, äpple, nektarin, citron, lime, physalisfrukt i riktigt fin balans i precis den där härliga frivola stilen.

Supergott till all slags fisk, lättare rätter eller till en pasta med tomat och musslor.

País Viejo Bouchon, 2022

Nr 3024 • 139 kr

Här har vi riktig vinhistoria då druvan vinet är tillverkat på är den druva som spanska kolonisatörer började odla för 500 år sedan i Sydamerika. Bnet har en lättsam karaktär, inslag av röda bär, kryddor, jordgubbar och smultron och en avslutande, fin fräschör.

Fantastiskt gott till stekt blodkorv som serveras med potatismos.

Claré J.C Langhe Nebbiolo, 2022

Nr 93017 • 169 kr

Allt vin på Nebbiolo behöver inte lagras i flera generationer. Här har vi ett praktexempel på hur god druvan görs i ett vin som ska konsumeras yngre, typ nu. Inslag av både röda bär, blommor, nypon, mandarin och en fin strävhet.

Mycket god att kombinera med en bit kött, gärna på grillen och rostad sötpotatis.

Seppeltsfield Village Barossa Shiraz, 2021

Nr 90202 • 185 kr

Riktigt bra endruvsvin på australiensiska ikondruvan Shiraz, här i en mer fatad, komplex variant. Här hittar vi också choklad, peppar, mint, espressotoner, björnbär och mörk frukt i fin balans med lång eftersmak.

Kanongott till en maffig burgare på högrev som serveras med tryffelmajonnäs och pommes.

5 Finques Reserva, 2018

Nr 73672 • 209 kr

Ett av producenten Castillo Pereladas många kanonviner, detta på en salig blandning spännande druvor, lokala och internationella. Inslag av mörk frukt, fräschör, fin strävhet, mineraliska toner, välbalanserat och samtidigt koncentrerat. Lång eftersmak.

Lysande gott till en gryta på kött, chorizo, örter och vitlök. Serveras i djupa glas med en bit surdegsbröd.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.