Underbart god pasta pesto! Rena superlyxen vilken tisdag som helst. Servera med ett glas vin!
Gör så här:
Rosta solrosfrön i en stekpanna med lite olivolja till de får lite färg.
Lägg fröna i en mixer. Mixa med basilika, parmesanosten och olivoljan, till en slät röra.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Blanda pastan med peston. Smaka av med lite flingsalt och svartpeppar. Och lite olivolja.
Servera med ett glas vin.
Ingredienser 4 personer:
1 dl solrosfrön
2 krukor basilika
1 msk olivolja
1,5 dl riven parmesanost
1 1/2 dl olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
500 gram pasta
Vinliv tipsar!

Maison Blanche Chardonnay
Härligt imposant flaska på 1 liter fylld med gyllene Chardonnay. Friskt med bra balans, inslag av gula plommon, äpplen, liten försiktig nötig ton, aningen smörig med nyanser av mogen citron, päron, liten sälta i avslut och medellång eftersmak.
Perfekt till en riktigt härlig pasta med lite nötiga inslag.
Nr 7959901 • 99 kr