5 bästa ölen till kräftorna

Vin till kräftor? Funkar utmärkt, gärna ett vitt på Riesling eller Albariño. Men det är samtidigt fruktansvärt gott med öl. Vinliv frångår sina principer och tipsar om världens godaste öl till kräftorna. På Systembolagets fasta sortiment.

Tre tips!

Tänk på att ölen gärna får ha en liten, liten sötma då sötman matchar kräftornas smak där vi faktiskt hittar en sötaktig ton.

Sedan ska ölen serveras kylskåpskalla för fräschörens skull. Om du tycker det är för kallt, vänta någon minut så har ölets temperatur stigit med någon eller kanske några grader.

Häll upp ölen i ett större vinglas så kommer ölets hela smak till bättre uttryck. Smak och doft frigörs om du dessutom får till en bra skumkrona. 

5 bästa ölen till kräftorna:

Steenbrugge Blanche, Flaska 330 ml, Nr 11641, 17:90 kr.

Belgiskt veteöl med inslag av kryddor, koriander, ingefära, vit persika, brödiga toner, apelsinzest och en hel del fruktiga inslag. Riktigt friskt i typisk veteölsstil.

Råå von Pilsen, Flaska 330 ml, Nr 31660, 19:60 kr.

Svenskt öl från Skåne med markerad maltig karaktär, inslag av honungssötma, liten zestig ton, maltig med markerad best och med fin balans i karaktärsfull stil.

Smith Street Kellerbier Martin, Flaska 330 ml, Nr 10938, 22 kr.

Svenskt öl i drickvänlig stil med toner av citrusfrukt, mandarin, tropisk frukt, liten honungssötma, bördig, knäckig med medellång eftersmak.

Staropramen, Flaska 330 ml, Nr 1679, 17 kr.

Tjeckiskt öl med tydliga ursprungstoner där vi hittar maltig karaktär, liten kolasötma, clementin, kryddor, bra beska och med relativt lång eftersmak.

Melleruds Utmärkta Pilsner, Flaska 330 ml, Nr 1253, 15:90 kr.

Svenskt mycket lättdrucket öl i elegant stil med frukt, bra balans och med inslag av malt, zest, citrus, lime, liten rostad karaktär, brödig och mjuk.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.