Så mycket såldes Dianas och Prins Charles bröllopstårta för

En 40 år gammal tårtbit har sålts för rekordpris på auktion. Den kommer från prins Charles och prinsessan Dianas bröllop 1981. Så här mycket betalade den som vann auktionen. 

I augusti såldes en tårtbit från prins Charles och prinsessan Dianas bröllop på auktion i Storbritannien. Personen som vann auktionen fick betala hela 1 850 pund för att bli den lycklige vinnaren som fick gå hem med den fyrtio år gamla kakan, meddelar TT. 

Det blir ungefär 22 000 i svenska kronor. Den lycklige vinnaren är en rojalist från Leeds som kommer att förvara tårtbiten på sitt gods. 

23 officiella tårtor till prinsbröllopet

Det bakades 23 officiella bröllopstårtor till prinsbröllopet som ägde rum 29 juli 1981, och tårtbiten tillhör en av dessa tårtor. 

Tårtbiten, som väger cirka 800 gram, har tidigare varit uppe till försäljning och då klubbades den för 1 000 pund, det vill säga cirka 11 700 kronor. Det var år 2008 som den var på auktion senast. 

Välbevarad med marsipantäcke

Kakan kommer från Moya Smith, som var en del av drottningmoderns stab. Hon satte plastfolie över tårtbiten och skrev datumet 29 juli 1981 på den. På tårtan syns Storbritanniens statsvapen i guld, blått, silver och rött. Tårtbiten har kvar sitt marsipantäcke i vitt och ser förvånansvärt välbevarad ut för att vara 40 år gammal. 

Den brittiska auktionsförrättaren Chris Albury, som även är expert på kungliga minnessaker har sagt till Washington Post att hon var förvånad över hur många som ville buda på tårtbiten. 

Samtidigt avrådde hon från att äta den. 

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.