Sommarens absoluta favorit

Vermouth är en aromatisk och kryddig aperitif som har en lång och fascinerande historia. Ursprungligen tillverkad i Turin, Italien på 1700-talet, har vermouth sedan dess blivit en populär dryck över hela världen.

Vermouth är tillverkad genom att infusera vin med en blandning av örter, kryddor och aromatiska växter. Denna blandning kallas ”bitter” och innehåller vanligtvis kryddor som malört, muskotnöt, kardemumma, kanel och kryddnejlika. Andra vanliga ingredienser inkluderar citruszest, vanilj och rosmarin.

För att tillverka vermouth blandas denna bitter med neutral alkohol och sötad med socker. Därefter tillsätts den blandningen till en blandning av rött eller vitt vin, beroende på vilken typ av vermouth som tillverkas.

Superaperitif

En av de mest kända tillverkarna av vermouth är Martini & Rossi, som grundades i Turin år 1863. Företaget har sedan dess tillverkat och sålt vermouth över hela världen. Andra kända märken inkluderar Cinzano, Carpano och Punt e Mes.

Vermouth har en lång historia av användning i cocktailer, inklusive klassiker som Martini och Manhattan. Det har också en lång tradition av att serveras som en aperitif, vanligtvis serverad med is och en skiva citrus som dekoration.

Torr eller söt

Trots att vermouth är en relativt enkel dryck att tillverka, har den en komplex smakprofil på grund av de många olika kryddor och örter som används i tillverkningsprocessen. Beroende på vilka ingredienser som används kan vermouth ha en bitter eller söt smakprofil.

Den röda typen av vermouth, känd som ”rosso”, är vanligtvis sötare än den vita typen, som kallas ”bianco”. Det finns också en torr typ av vermouth, som är mindre söt än de andra två och vanligtvis används i cocktailer.

Underbart

Vermouth är en mångsidig dryck som kan njutas på många olika sätt. Den kan serveras som en aperitif, användas i cocktailer eller användas som en ingrediens i matlagning. I Spanien är det vanligt att servera vermouth med en skiva apelsin och oliver som tilltugg.

Vermouth var det, ett kryddat starkvin som främst produceras i Italien, Frankrike och Spanien. Smaken är torr eller söt och domineras av kryddningen med malört. Och alldeles underbart gott som drinkbas eller bara med en isbit.

Sommarens absoluta favorit!

Vinliv tipsar!

Lacuesta Reserva

Nr 53184 • 295:-

Aromatisk vermouth I torrare stil, inslag av fat, fransk ek, rostad karaktär, liten koncentrerad sötma, exotisk frukt, fint integrerad bitter ton, elegant stil med örtig karaktär, liten vaniljton och lång eftersmak i smakrik stil.

Fantastiskt efter maten med en isbit och en skiva apelsin i.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.