Systembolagets tre bästa lambrusco

Man blir glad av lambrusco. För att de finns. Det är ett rött, ofta torrt vin med massor av härliga bubblor. Egentligen ett ganska osannolikt vin, liknar inget annat, men i matstaden Bologona älskar man sitt lokala vin. Och vad vore en sommar utan lambrusco?

Vinliv tipsar om Systembolagets tre bästa!

Lambrusco Fondatore, 2021

Nr 91140 138:-

Vinet har en fin spritsig karaktär, elegant med inslag av smultron, röda bär, liten körsbärston, kryddor, massor av fräschör, medellång eftersmak i bärig, balanserad stil.

Perfekt till en pasta bolognese med lite mildare ton och örtiga inslag eller kalv med färskriven parmesan och lite citron på. Servera vinet kylskåpskallt i klassiska rödvinsglas.

Radice Paltrinieri, 2021

Nr 92527 159:-

Frivolt, rödbärigt, mycket intagande med nyanserade dofter och smaker, inslag av både vit persika, blodgrape, örter, röda vinbär, citrus, zest, härlig fräschör, rabarber och blommig i avslut.

Mycket, mycket gott till italienskt småplock, korvar, ost med sälta, oliver eller varför inte en riktigt god, stenugnsbakad pizza med sardeller och massor av färsk mozzarella.

Carezza Metodo Classico Medici Ermete

Nr 90411 179:-

Välproducerat rött bubbel från Bologna, lambruscos epicentrum. Här hittar vi härligt körsbärslik fruktighet, inslag även av kryddor, torkade örter, mandarin, blodapelsin, smultron, vinbär i mycket fint balanserad stil.

Perfekt som välkomstdrink, fördrink eller till carpaccio på kalv med färskriven parmesan eller till en vegetarisk risotto rikligt med örter och som serveras rykande varm.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mer från Lambrusco