Publicerat 5/3 - 2021

8 bästa vita vinerna just nu

Nu rasar de in, vinnyheterna på Systembolaget. Men vi på Vinliv provar på och hittar guldkornen. Här kommer de bästa vita vinerna från hela världen just nu. Men var ute i god tid!

Fiore Sauvignon Blanc 2020, nr 20034, 99 kr

Friskt, fruktigt vin från Aconcagua I Chile med karaktär av fläder, svartvinbärsbuske, citrus, rabareber i uppfriskande aromatisk stil och relativt lång eftersmak.

Gaia White Blend 2020, nr 2238, 119 kr

Intressant druvblandning från Mendoza, Argentina där vi hittar både tropiska frukter, kryddor, apelsin, fat, fräschör och päron i mycket fint balanserad stil.

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av fat, gröna äpplen, galiamelon, päron, örter och mandarin.

Demorgenzon Dmz Chardonnay 2019, nr 2742, 129 kr

Fruktintensivt vitt från Western Cape i Sydafrika med massor av gula äpplen, mandel, exotiska frukter, citron, fat i snygg blandning och mycket matorienterat.

Wente Estate Grown Chardonnay 2019, nr 2027, 145 kr

Närmast klassisk chard från Central Coast i Kalifornien med rejäl smakintensitet, julkryddor, noisette, fat, liten fruktig, rostad vaniljsötma och aningen brödig ton.

Susana Balbo White Blend 2020, nr 92968, 149 kr

Vitt från Mendozas toppområde I Argentina, Cuyo, i synnerligen komplex, fräsch stil där vi hittar mineral, passionsfrukt, Granny Smith-äpplen i riktigt skön harmoni.

Askos Verdeca 2019, nr 75775, 169 kr (ordervara)

Egenartad läckerbit från södra Italien på den udda druvan Verdeco. Vinet har en rejäl fräschör med inslag av mineral, citron, päron och lång, kryddig eftersmak.

Church Road McDonald Series Chardonnay 2019, nr 2530, 179 kr

Underbar Chardonnay från favoritlandet Nya Zeeland med intensiv frukt, fat, rostade toner, vaniljsötma, citrus, lime, örter, nötter, chirimoya i perfekt balans.

La Mateo 2018, nr 96005, 199 kr

Udda vin på Tempranillo Blanco från Rioja med massor av tropiska frukter, julkryddor, mineral, citron, blommor och fat i både egen och tydligt ursprungspräglad stil.

Johan Franco Cereceda, Author
Johan Franco Cereceda

Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.