Bästa prissänkta vinerna – Viniv tipsar!

Nej, det är ingen rea på Systembolaget. Men väl prissänkta viner där leverantörerna sänker priset på sitt vin. Vinliv har sonderat och hittat några veritabla favoriter som var rejält prisvärda redan innan prissänkningen. Nu är de rena fynden!

Fernley Sauvignon Blanc, 2018, Nr 2582, 49 kr (tidigare 79 kr)

Vitt vin på den ikoniska druvan Sauvignon Blanc, från Kalifornien USA där den hittar ett fenomenalt habitat. Vinet är härligt fruktigt, inslag av både krusbär, rabarber, fläder och svarta vinbär med citron som edge. Perfekt till tisdagens ångkokta torsk med potatismos och en wasabimajonnäs på topp.

Garzón Reserva Albariño, 2021, Nr 2471, 99 kr (tidigare 139 kr)

Något så udda och spännande som ett vin på favoritdruvan Albariño från… Uruguay, Maldonado närmare bestämt, toppområde i det lite okända vinlandet. Här hittar vi massor av frisk ton, citrus, gröna äpplen, stenfrukter, mineral i mycket fin balans. Perfekt till sushi, sashimi, ceviche eller till skaldjur.

Stellenrust Chenin Blanc, 2020, Nr 2807, 99 kr (tidigare 119 kr)

Nationaldruvan i Sydafrika, Chenin Blanc, är grunden till detta härliga vin från toppdistriktet Stellenbosch i Coastal Region. Ett fruktigt, spännande vin med inslag av gula päron, gula äpplen, exotisk frukt, vit persika och en släng av grapefrukt. Oj så gott detta är till grillad fisk som serveras med rostade rotfrukter och en örtig sås med markerad syra.

Oxford Landing Chardonnay, 2020, Nr 5720, 69 kr (tidigare 99 kr)

Vitt vin från klassiska Riverland i South Australia Down under på ikoniska Chardonnay, landets signaturdruva för vita viner. Smakrikt vin med inslag av fat, liten vaniljsötma, kryddor, citron, melon, mogna gula äpplen och en liten smörig ton i avslut. Perfekt till grillad majskyckling eller en smörstekt sej som serveras med en krämig sås på champinjon, örter och citron.

Mastri Vernacoli Lagrein, 2018, Nr 2448, 69 kr (tidigare 89 kr)

Rött vin från nordöstra Italien, i regionen Trentino-Alto Adige som borde få mer uppmärksamhet eftersom vinerna är kalasbra. Framför oss har vi massor av frukt, julkryddor, fatton, vaniljsötma, choklad, nougat i strålande form. Passar perfekt till en T-bone med gräddig potatissallad.
Fruktig, något kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, kanel, plommon, slånbär och vanilj.

Allesverloren Tinta Barocca, 2017, Nr 12002, 99 kr (tidigare 109 kr)

Storslagen producent bakom detta fanatiska röda vin från Swartland i Sydafrika, närmast att betrakta som landets experimentverkstad. Intensiv smak, inslag av mogna körsbär, salvia, mocka, kakao, svarta oliver och björnbär i utpräglad smakrik stil. Perfekt till gryta på vilt eller en hamburgare på älgfärs.

Rosso Conero Vigneti del Coppo, 2018, Nr 2095, 59 kr (tidigare 89 kr)

Rött vin från östra Italien och regionen Marche, känt för sina mycket prisvärda viner. Här hittar vi fin balans i drickvänlig stil, inslag av både körsbär, lingon, medelhavskryddor, vaniljsötma, mogna mörka bär och en släng av choklad. Passar perfekt till en pasta bolognese eller en pizza med prosciutto.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.