Bästa vinerna som släpps 1 april på Systembolaget

Detta är inget aprilskämt. Utan bästa rekommendationen på bästa vinerna som släpps nu på fredag den 1 april. Mycket spanskt denna gång, lite italienskt, lite argentinskt. Men kanske framför allt, två viner från en personlig favorit…

Peninsula Vinos de Cebreros, 2019, Nr 95030, 119 kr

Härligt vin från Kastilien-León i Spanien på lokala druvsorter. Här hittar vi röda bär, örter, citrus och smultron i fantastisk balans i ytterst elegant stil. Passar perfekt till fågel, kyckling, råbiff, asiatiskt… eller bara som det är.

AR.PE.PE Il Pettirosso Valtellina Superiore DOCG, 2018, Nr 93333, 259 kr

Fantastiskt rött från Valtellina i Lombardiet på druvan Chiavennasca, lokala namnet för Nebbiolo. Här hittar vi markerad strävhet, komplexa toner, inslag av torkad frukt, choklad, mörka, körsbär, nypon, örter och en avslutande, snyggt integrerad fatton. Perfekt till en risotto på svamp.

Veronica Ortega Quite, 2020, Nr 94265, 179 kr

Sååå gott vin från Veronica Ortega i Bierzo i nordvästra Spanien på den lokala druvan Mencía. Ett supervin med inslag av blåbär, mineral, örter, lite fat, vässad blyertspenna och massor av både ursprungs- och druvkaraktär i egen stil. Supergott vin till grillade lammracks som serveras med stekt ris.

Veronica Ortega Kinki, 2020, Nr 94264, 275 kr

Andra vinet från Veronica Ortega i Bierzo. Denna gång ett vin med en högst personlig stil, inslag av svarta oliver och peppar, blåbär, mineral, torkad frukt, kryddor med fantastisk balans och komplexa toner. Urgott till en gryta på fläskkött eller grillade secreto, en styckdetalj på Ibérico-grisen.

Guímaro Blanco, 2020, Nr 94320, 174 kr

Vitt toppvin från producenten Guímaro som verkligen fått oss intresserade av det lilla, dramatiska området Ribeira Sacra i Galicien. Ett vin med intensiv karaktär, mycket mineral, äpple, citrus, smör, tropiska frukter, välproducerat och med en viss hustypisk stil. Gott till en smörstekt hälleflundra som serveras med rostade rotfrukter.

Perfiles Calcareo Chardonnay Bodegas Trapiche, 2020, Nr 95197, 149 kr

Härlig chardonnay från Mendoza i Argentina och som åter bevisar att toppområdet i landet inte bara gör riktigt bra röda viner. Mycket gula äpplen i vinet, fat, smör, choklad, lite blommig ton, stenfrukter och en viss gräsig karaktär. Snyggt avslut i mycket matvänlig stil. Perfekt till påskens ugnsbakade lax.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.