Bästa svenska kändiskvinnors vin

Många blir upprörda bara av tanken på kändisvin. Men på Vinliv hyllar vi initiativet och idag är det fokus på svenska kändiskvinnors vin. Vi har provat sortimentet och tipsar om det bästa. Lagom till Kvinnodagen den 8 mars.

Pernilla Wahlgren

Pazzione Rosé by Pernilla Wahlgren, 2021

Rosévin från Spanien med liten sötma, 6 grams ocker per liter. Här hittar vi massor av fruktig karaktär, lättsam, lättdrucket med inslag av röda bär, smultron, hallon, blodapelsin och lite exotisk frukt. Perfekt till en enklare sallad, gärna med kyckling och lite lufttorkad skinka.

Nr 86582 | 91:-

Lena PH

Cava PH Style Brut by Lena Philipsson (beställningssortimentet)

Nylanserad cava tillverkat på de klassiska druvorna för det spanska bubbelvinet. Fin balans i mycket generisk stil, inslag av både päron, gröna äpplen, lite citrus med torr prägel och medellång eftersmak. Perfekt till kallskuret spanskt, ost, skinka och pimientos de padrón.

Nr 59452 | 99:-

Carolina Gynning

APPELLO Aperitif by Carolina Gynning (beställningssortimentet)

Inte ett vin utan aperitif och en hedervärd ambition, men också bra att sticka ut. Örtig ton, inslag av citronzest, mandarin, vaniljsöTma, kryddor, söt och lång eftersmak. Perfekt före maten men servera då med en stor isbit, oliv på tandpetare och en skiva apelsin i tumblerglas.

Nr 71643 | 81:-

Tina Nordström

Tina Piemonte Barbera, 2020 (beställningssortimentet)

Klart man ska ha med ett vin från Piemonte och då får det bli detta som har ursprungspräglade toner, druvtypisk karaktär (Barbera-druvan) med intensiv fruktighet, hallon, körsbär, liten kryddig karaktär och tämligen lättdrucket med fin balans. Perfekt till en pasta med gräddig svampsås.

Nr 57714 | 111:-

Laila Bagge

Ruby Zin Laila Bagge (fast sortiment)

Från soliga Kalifornien hämtar vi nästa vin och det märks med den höga fruktigheten i sötaktig stil, 12 grams ocker per liter, och med inslag av salvia, mörka bär, björnbär i lätt syltig, smakintensiv stil. Passar som allra bästa till en burgare med pommes på sötpotatis och allt extra.

Nr 76680 | 111:-

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli Mil & Uma Noites (beställningssortimentet)

Bubbel från Tejo i Portugal tillhör verkligen inte vanligheterna. Men här har vi ett fint balanserat vin med inslag av smultron, mandarin, blodapelsin, physalisfrukt, lite godissötma med medellång eftersmak. Perfekt som välkomstskål eller till en canapé på skagenröra och citron.

Nr 76866 | 87:-

Jill Johnsson

Jill Johnsson Nashville Stories (fast sortiment)

Smakintensivt rött från Kalifornien i fruktigare stil med viss sötma, 7 gram socker per liter. Här hittar vi också toner av björnbär, lite syltig stil, julkryddor, vanilj, kaffe och mörk choklad i långt avslut. Passar perfekt till en T-bone med hoisin-sås och mashed potatoes.

Nr 72113 | 111:-

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.