Det här innehåller världens dyraste hamburgare

Har du tröttnat på Big Mac? Då kanske en burgare på restaurangen De Daltons i Nederländerna är något för dig. Där kostar nämligen en hamburgare cirka 50 000 kronor – fylld med exklusiva ingredienser från hela världen. Här är allt du vill veta om världens dyraste hamburgare. 

Den nederländska restaurangen De Daltons serverar just nu världens dyraste hamburgare. The Golden boy, som den heter, lever verkligen upp till sitt namn. Den kostar 5 000 euro (cirka 50 000 kronor) och innehåller de mest exklusiva råvarorna. 

Smaksatt med champagne och lyxkaffe

Brödet är smaksatt med champagnen Dom Perignon och burgaren är gjord på exklusiv wagyubiff. Även lökringarna på burgaren är smaksatt med den lyxiga champagnen. BBQ-dressingen är smaksatt med den indonesiska kaffesorten Kopi Luwak – världens dyraste kaffe. 

The Golden Boy innehåller även vit tryffel, majonnäs på rökt ankägg, ibericoskinka, kungskrabba, picklad tigertomat i japanskt matcha-te och belugakaviar. Som namnet The Golden Boy antyder är hela hamburgaren gyllene – brödet är täckt av ett lager bladguld.  

– Ingredienserna passar ihop väl och smakerna är intensiva. Även om burgaren är extremt dyr, borde du ändå äta den med händerna eftersom det är det enda sättet att äta en burgare. Eftersom brödet är täckt av guld kommer dina händer att vara gyllene när du har ätit färdigt, sa krögaren Robert Jan de Veen till tidningen Hype Beast. 

För att ens få chansen att smaka burgaren på De Daltons måste man boka bord två veckor innan sitt besök och betala en deposition på 750 euro (cirka 7 500 kronor), skriver Hype Beast. 

Här är en film om premiumburgaren

1 svar på ”Det här innehåller världens dyraste hamburgare”

Kommentarer är stängda.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.