Fem bästa vinerna från Spanien på Systembolaget

Ser vi till bredd har Spanien verkligen levererat de senaste åren. Ser vi dessutom till prisvärdhet, blir det än mer spännande. Vinliv har provat spanskt så det förslår och tipsar nu om de fem bästa och mest prisvärda vinerna från Spanien på hyllan.

Folklore Albariño 2020

Fruktigt druvtypiskt vitt vin med inslag av mineral, citron, salt, gröna äpplen, lite tropisk frukt i synnerligen balanserad och ursprungstypisk stil. Perfekt till en härlig moules mariniere.

nr 6263 • 99 kr

Marqués de Murrieta Capellanía 2015

Storslaget, Riojamättat vitt vin med karaktär av både smör, gula äpplen, citron, fat, vanilj, mango, mandel, aningen julkryddig i smakintensiv, egenartad, unik stil. Perfekt till en mustig fiskgryta som kryddas rikligt med både vitlök, saffran och chili.

nr 92555 • 229 kr

El Coto Crianza 2016

Mycket prisvärt rött vin från Rioja med tydlig ursprungstypisk karaktär i mer modernt orienterad stil. Här hittar vi blåbär, plommon, en riktigt fin balans, fattoner, aningen julkryddigt med mjuk avslutning. Passar perfekt till stekt torsk serverad med vitlökskryddad tomatsås och ugnsbakad potatis.

nr 12670 • 95 kr

Pesquera Millenium Gran Reserva 2009

Massor av härligt ursprung i hustypisk, strålande stil där vi hittar kakao, mocka, mörka körsbär, plommon, fat, vanilj, mandel, kryddor, blåbär, piptobak och en liten mineral släng. Lång eftersmak. Perfekt till den spanska klassikern chuletillas de cordero, lammkotletter som grillas och kryddas rikligt med vitlök, timjan och persilja.

nr 2812 • 349 kr

Dominio Alto Crianza

Klockrent Riojavin med massor av härligt ursprung, frukt och fatmognad, balans, mjuka tanniner och hur gott som helst. Prismässigt närmast oförskämt bra!

Perfekt till lamm, till lammfärsbiffar eller lammracks som serveras med rostade rotfrukter.

nr 50247 • 79 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.