Annonssamarbete – Gotland Whisky

Gotland imponerar med karaktärsfull whisky

Gotland Whisky, grundat 2004 och beläget i Roma på idylliska Gotland, har tagit plats som en av de mer framstående aktörerna inom whiskyvärlden. Både på den inhemska och den internationella whiskyscenen. Vinliv förklarar varför.

Gotland Whisky grundades med visionen att skapa unik och högkvalitativ whisky med en tydlig koppling till den gotländska naturen och kulturen.

År 2004 påbörjades projektet och idag har Gotland Whisky vuxit till att bli en respekterad producent inom branschen. En producent som dessutom ständigt hittar nya projekt, nya varianter på sina destillat.

Lokal gotländsk karaktär

En av de mest unika aspekterna hos Gotland Whisky är förmågan att införliva den lokala gotländska karaktären i varje droppe. Genom att odla lokala kornsorter på sina egna fält skapar de en sällsynt lokal identitet i sina whiskydestillat.

‒ Allt vi jobbar med vill vi ska vara lokalt. Vi jobbar även därför med gotländsk ek som vi använder för att lagra vår whisky, förklarar Mattias Croon, vd på Gotlands Whisky.

Hantverk möter modern teknik

Destilleriet är beläget i Roma, en pittoresk by mitt på Gotland. Här kombineras traditionellt hantverk med modern teknik för att skapa en optimal destillationsmiljö. Gotland Whisky använder små kopparpannor, inköpta i Skottland, vilket möjliggör noggrann kontroll över processen och ger utrymme för en mer hantverksmässig utveckling av varje produkt.

Mångfald kvalitetsprodukter

Det intressanta är att nu när det gått några år sedan första destilleringen, går det att skönja en spännande mångfald produkter från producenten. Allt från rökigare alternativ till fruktiga och kryddiga destillat. Gotland Whiskys sortiment inkluderar även åldrade varianter som har vilat många år på ekfat, vilket ger whiskyn ytterligare djup och komplexitet.

‒ Bakom idén att tillverka en attraktiv och närproducerad whisky var att från början odla korn och tillverka sprit i samma område. Det ekologiska kornet växer i närheten av destilleriet och vattnet hämtas direkt ur kalkstensberget, berättar Mattias Croon vidare.

Fördjupad whiskyupplevelse

Besökare på Gotland, en av de mest spännande regionerna i Sverige när det kommer till egenproducerad dryck, har möjlighet att fördjupa sig i Gotland Whiskys värld genom destilleribesök och provsmakningar.

Här erbjuds besökaren att förstå processen bakom skapandet av varje flaska och hur den unika gotländska atmosfären införlivas i varje steg.

Passion för kulturen på Gotland

Gotland Whisky representerar inte bara en whiskyproducent, utan kanske ännu mer en passion för gotländsk kultur, natur och hantverk. Deras dedikation när det kommer till kvalitet och hållbarhet har positionerat dem som en framstående aktör inom den globala whiskyvärlden.

Att njuta av en droppe Gotland Whisky är därför som att resa till den vackra ön, där varje klunk är en hyllning till Gotlands unika arv och landskap.

Vinliv tipsar!

Isle of Lime Gotland

Nr  56090490:-

Riktigt kul med en härlig whisky från favoritön i Sverige. Här hittar vi en härlig kavalkad av tropiska frukter, nötter, mandarin, lite apelsin, sälta, viss sötma, fat, vanilj, torkade bär i komplex stil och med en fint balanserande eftersmak.

Gott som det är eller till hårdost med sälta.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.