Det kommer en uppsjö spännande böcker om det vi tycks älska mest: laga mat, dricka vin och läsa om både och. Vinliv har läst höstens bästa böcker och samlat fyra favoriter. Där ena är skriven av Vinlivs chefredaktör…
Svensk comfort food – Från tisdagskväll till söndagsmiddag
av Albin Edberg
Skön receptbok för veckans alla dagar. Så här skriver förlaget:
”Det här är en bok som vänder sig till dig. Ja, precis, till dig. Du som läser det här. Jag vill att min första bok ska vara för alla. … Spannet i boken sträcker sig från korv stroganoff och kycklingcurry till helbakad piggvar och en perfekt frasigt stekt schnitzel. Recepten är gjorda av mig.”
Nu äter vi! – Den spanska matresan
av Johan Franco Cereceda
Spanienfokus från Vinlivs chefredaktör. Så här skriver förlaget:
”Det är en livsbejakande skildring från de främsta krogarna till de enklaste utspisningslokaler. Framställningen hämtar material från decenniers vistelser i landet, från årliga sommarbesök hos släktingar, genom universitetsstudier och arbete. Detta är en bok för matälskare och Spanienvänner, en kunnig och inspirerande framställning.”
Vingården i Klagshamn – att leva vår dröm
av Lena Jörgensen
Om en av Sveriges bästa vingårdar. Så här skriver förlaget:
”I boken ”Att leva vår dröm – Om livet på en vingård…och mat att leva för” får vi följa Murre och Lena under ett år på Vingården i Klagshamn. Vi får dessutom ta del av fantastiska recept på maträtter som Sandra Palmqvist, erfaren kock och matkreatör, skapat för att passa till vingårdens viner.”
Svensk sprit – Groggar, bål & cocktails
av Emil Åreng
Välbehövlig bok om det svenska spritundret. Så här skriver förlaget:
”Emil Åreng, en av landets bästa bartenders, ger sig ut på en resa genom landet för att blanda klassiska cocktails, styva groggar och helt nya drinkar på enbart svensk sprit och svenska ingredienser.”


















