fbpx

Bästa alkoholfria bubblet

Studentmottagningarna står som spön i backen. Maten är klar, partytältet inhyrt och rest, men vad ska vi dricka? Glöm gärna vinbålen, det är 2019, inte 1970. Tänk istället alkoholfritt vin, det finns idag flera bra sorter.

Visst ska vi dricka bubbel när det är studentmottagning. Men se upp! Alla har ju inte åldern inne. Frågan är därmed svårare att besvara än man vid första anblicken kan tro. För trots fest och firande är det viktigt att det finns alkoholfria alternativ på bordet.

Vinliv har provat de alkoholfria vinerna som finns på Systembolaget och tipsar här om de tre bästa, i olika kategorier.

Tänk på att spara kvitton när du köper vinet, för blir det över, kan du alltid lämna tillbaka vinet. Tänk också på att vinet ska serveras kylskåpskallt, alltså omkring sex grader.

Arc-en-Ciel Rosé
Nr 1932 59 kr
(31 gram socker)

Fruktigt bubbelvin med inslag av både jordgubbar, röda vinbär, smultron och pigg syra, bra balans med medellång eftersmak i konsumentvänlig stil.

Passar perfekt till snittar på lax eller kallskuret.

Richard Juhlin Blanc de Blancs
Nr 1979 94 kr
(53 gram socker)

Inslag av äpplen, citrus, päron och en honungslik ton med ungdomlig smak, viss friskhet, relativt kort i eftersmak med toner av fruktsötma och äpple.

Passar perfekt till smörgårdstårtan eller som välkomstskål.

P.Lex Pure
Nr 1971 61 kr
(100 gram socker)

Frisk, massor av frukt, tropiska toner, fruktsöt med karaktär av lime, citrus, persika, torkade aprikoser och mogna päron med lång eftersmak i söt stil.

Passar perfekt till jordgubbstårtan eller glass med fruktsallad.