Bästa drinkarna efter årstiderna – Vinliv har tipsen

En guide för dig som önskar drinkar typiska för olika årstider. Allt du behöver komma ihåg är fyra drinknamn och vilken årstid det är!

Vår – Aperol Sour

En fruktig, frisk och sötsyrlig drink att njuta av en vacker vårdag. Med sin härliga färg och fluffiga skum är den både fin och känns lyxig. För att göra din egna behöver du, 

  • 5 cl Aperol
  • 3 cl citronjuice
  • 2 cl sockerlag 
  • 2 cl äggvita

Häll alla ingredienserna i en shaker och skaka så att äggvitan skummar sig. Därefter tillsätter du is och skakar igen så att drinken blir ordentligt kall. Sila sedan upp i ett glas och garnera gärna med en torkad apelsinskiva för the final touch.

Sommar – Daiquiri

En fräsch drink som är extra god under varma sommarmånader. Daiquirin är en klassisk romdrink som härstammar från Kuba. Originalreceptet är följande,

  • 4,5 cl ljus rom
  • 1,5 cl sockerlag
  • 2,5 cl limejuice
  • lime och is


Blanda rom, sockerlag, limejuice och is i en shaker och skaka ordentligt. Sila av isbitarna när du häller upp drinken i ett glas (gärna kallt direkt från frysen). Dekorera med en limeskiva.

Höst – lingon och ingefära

Finns det något mysigare än att spendera en höstdag ute i skogen. Bortsett från hälsonyttan och fridfullheten kan du finna vackert röda lingon att ta hem. När du sedan behöver värma kroppen är detta receptet du borde testa (för 3 glas),

  • 8 cl vodka
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 dl frysta lingon
  • 2 dl lingondricka 
  • 4 cl pressad citron
  • 6 cl sockerlag
  • 2 dl ginger ale
  • is


Blanda vodka och ingefära. Låt dra i några minuter, sila därefter upp i glas. Fyll sedan upp glasen med lingon, lingondricka, citron, sockerlag och is. Toppa slutligen med ginger ale.

Vinter – kanelbulle-shot

När vintern är kommen är vi många som bakar och dekorerar våra hem. Vad passar då bättre som avslut på en vinterdag än en kanelbulle-shot? Ta fram,

  • 3 cl Licor 43
  • 2 cl kaffe infuserat med kanel eller kardemumma
  • 1 cl grädde
  • Kanelstång

Mät upp Licor 43 i ett shotglas och använd sedan undersidan av en sked för att hälla över och skapa ett lager med kaffet. Toppa med ett lager lättvispad grädde. Garnera slutligen med en kanelstång. Pricken över i vore en nybakt kanelbulle vid sidan om!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.