Vinerna som Hollywoodstjärnorna älskar

Att kändisar älskar vin vet vi sedan länge. Bara i Sverige har ett tjugotal skådespelare, artister och programledare startat egna vinmärken. I Hollywood finns det också gott om stjärnor som producerar eget vin. Men de flesta nöjer sig med att tala om vilka sorter som faller dem bäst i smaken… 

Helen Mirren är en stjärna som brukar få beröm för sin goda smak när det kommer till vin och mat. Den Oscarsbelönade skådespelerskan älskar vin i största allmänhet och italienska viner i synnerhet. Hon har berättat att hon helst av allt dricker Negroamaro från Puglia. 

Italien, Italien, Italien…

Två andra kända skådespelare som fullkomligt älskar italienska viner är Michael Sheen och Richard Gere. Sheens absoluta favoritvin är Mauro Molino Barolo, som du kan hitta för endast ett par hundralappar. Pretty Woman-stjärnan Gere föredrar Brunello di Montalcino, men har många favoriter på sin lista då han är en sann vinkännare. 

Micheal Douglas gillar spanskt

Michael Douglas däremot har för vana att hylla spanska viner, och har bland annat talat om sin kärlek till Spanish Tempranillo. 

Johnny Depp är ytterligare en megastjärna som håller sig till den gamla världens viner. Hemma hos honom är det franska drycker som gäller, vilket är en smak som han delar med bland andra Sarah Paulson och Ali Larter. 

Hugh Jackman hyllar lokalt vin

De får dock inte mycket medhåll från Hugh Jackman som mest köper vin från sitt hemland Australien. Helst dricker han vin från Australian Hill of Grace Vineyards, men han är även mycket förtjust i Penfolds Grange. Jackman har också påpekat att han alltid är öppen för nya smaker och att han gärna testar så många olika vinmärken som möjligt.

Källa: Second Bottle

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.