10 drycker som delar Sveriges konsumenter i två läger

Det finns vissa drycker som människor verkligen älskar att hata. Men även andra drycker som många hatar att älska, lite som ett guilty pleasure. Vinliv listar de tio vanligaste dryckerna som verkligen delar landet i två läger.

Vilken sida står du på? Vinliv listar 10 drycker som verkligen delar svenska folket i två läger, hata eller älska.

Glögg

Glögg hör julen till, en riktigt mysig vintervärmare som ska njutas efter en långpromenad i vinterkylan med både mandel och russin. Och till pepparkakor med grönmögelost.

Glögg är inget annat än varm saft, fast äckligare. Det enda positiva med glöggen är att du i alla fall blir full på den…

Vinliv tipsar!

Blått vin

Kul, innovativt och härlig blå färg, ser gott ut i glaset, somrigt liksom och med en citronskiva och lite is, vips har du en härlig sommardrink.

Ser så äckligt ut att det vänder sig i magen, doften påminner mer om tandkräm och smaken i bästa fall om flux. Nej, tack vet jag vitt från Bourgogne!

Vinliv tipsar!

Naturvin

Så här ska ett riktigt vin smaka, känslan av terroir, av äkthet från jord till bord, underbar jästarom, man kan verkligen se hästen arbete i vingården…

Vill jag att mitt vin ska smaka jäst, köper jag hellre brödjäst och smular ner i mitt vin. Allt vin är naturvin, punkt slut!

Vinliv tipsar!

Prosecco

Härligt friskt, fina bubblor och perfekt före maten, gärna till lite italienska vegetariska snittar och i härligt sällskap.

Sötsliskigt tramsbubbel som fått alldeles för stor framgång, smakar piggelin, i bästa fall, och är inte i närheten av äkta champagne.

Vinliv tipsar!

Sherry

Torr sherry är världens bästa vin, utmärkt till den svenska gastronomin dessutom och löjligt prisvärt. Underskattat så det skriker om det.

Sherry?! Det är väl den där blå flaskan med sött, tokoxiderat vin som dricks av gamla tanter med blåfärgat hår? Må det dö ut!

Vinliv tipsar!

Likör 

Oj, sött, sirligt gott och med massor av intressanta örter. Bra för matsmältning, gott till kaffet och till Cohiban. Välkommen tillbaka!

Oj, sött, sirligt och med massor av äcklig örtsmak. Går inte ens ha till cocktails då den tar över hela drinken, hur mycket is man än har. 

Vinliv tipsar!

Vin på burk

Såååå praktiskt med burken, snygg design, lätt att ta med sig och är närmast perfekt till picknicken. Dessutom lagom mängd.

Det är vin vi dricker, inte öl. Ska man nu halsa även vin ur en miljöfarlig plåtburk?! Nej, vin ska komma i butelj!

Vinliv tipsar!

Geuze

Kanske världens godaste, mest komplexa öl. Till moules som man låtit koka i geuze, är det en veritabel gastronomisk upplevelse. Leve Belgien!

Fullkomligt odrickbart suröl, eller är det ens öl?!, som doftar herrtoalett på Centralstationen i Berlin och smakar typ likadant… Vidrigt!

Vinliv tipsar!

Bitter

Det godaste som finns att få i sig efter en brakmåltid. Jobbar med matsmältningen, känns fräscht efter långköraren och är överraskande gott.

Smakar bara beskt och socker. Fattar inte att man kan få ner detta. Vill jag ha beska, äter jag hellre hårt rostade kaffebönor.

Vinliv tipsar!

Syditalienskt rödtjut

Konsumentvänligt, fin fruktsöt ton som gifter sig både till vilt, hamburgare och smakrika bufféer, i synnerhet nu i vintertid.

Sött rött vin, troligen blandat på de druvor som inte gick att göra riktigt vin på. Och så i med massa socker. Nej, Barolo eller dö!

Vinliv tipsar!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.