Kyckling med röd curry och ris

Laga den thailändska klassikern – röd currykyckling med ris. Curryrätter är den perfekta för hela familjen eftersom är lätt att göra två versioner, en barnvänlig och en med mer hetta i för de vuxna. 

Tips! Variera rätten genom att byta ut grönsakerna mot exempelvis purjolök, salladslök, sugar snap peas, vita bönor eller haricot verts. Även proteinet är lätt att byta ut som exempelvis lax, tofu eller sojaprotein. 

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g kyckling, exempelvis bröstfiléer
  • Rapsolja att steka i
  • 1 paprika
  • 1 broccoli
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk röd currypasta
  • 4 portioner jasminris
  • 1 buljongtärning, höns, upplöst i lite vatten

Gör så här: 

1. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen. 

2. Skär kycklingen och hacka alla grönsaker.

3. Stek currypastan i lite rapsolja på medelvärme. Häll i hönsbuljongen som är utspädd i lite vatten och kokosmjölken. Tillsätt fisksåsen och socker. Låt puttra i 5 minuter.

4. Tillsätt kycklingen och grönsakerna. Stek tills kycklingen är klar.

5. Servera med kycklingen med ris. Och ett glas solvarmt rött vin, gärna aningen svalt i stora kupor.


Vinliv tipsar!

Inycon Appassimento Organic

Rött vin från Siciliens största producent, ett vin på de lokala druvorna Perricone och Aglianico.

Smakrikt, fruktigt med varma toner, aningen örtigt, liten sötma, mjuk strävhet, bra balans i sin lite solvarma, intensiva stil och med medellång eftersmak.

Vinet är perfekt till en pasta bolgonese, lite ugnsbakad kyckling med rotfrukter eller våga till kyckling med röd curry. Men gör den inte för het och servera vinet en smula svalt.

nr 55048 • 200 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.