Nytt vasst rosévin från Måns Zelmerlöw

Kändisvin, absolut. Men vin från Måns Zelmerlöw är bra mycket mer än ett fagert ansikte klistrat på etiketten. Åter bevisar han nämligen sin stora passion för och kunskap om vin. Nu med ett riktigt vasst rosévin från nordöstra Spanien.

Måns med hela svenska folket. Kär artist, uppskattad programledare, till och med skådis. Just nu tar han dessutom flygcertifikat. Rastlös eller renässansmänniska. Det kanske kvittar, för det mest intressanta just nu är hans viner.

Det har kommit ett gäng, rött, rött, bubbel, rosébubbel och nu – äntligen – ett stilla rosévin, Hola MZ Rosé.

‒ Jag kunde inte vara mer stolt över denna lansering, säger Måns Zelmerlöw när Vinliv som första vinsajt träffar honom i centrala Stockholm.

Hållbarhetstänk

‒ Vi har tagit fram ett rosévin i lättviktsflaska som både är ekologiskt, veganskt och, liksom tidigare lanseringar, med ett gediget hållbarhetstänk.

Vinet är ljust, ljust rosa, har närmast en vitvinsprofil men där den rödbäriga frukten känns elegant och som paras på ett riktigt ypperligt sätt med fräschör, struktur och riktigt fin balans.

‒ Strukturen kommer från Tempranillo, kroppen från Syrah och den rödbäriga tonen från Garnacha, flikar Måns in.

Erkänt duktig

Han är erkänt duktig på vin. Har varit och skördat i Spanien och armbågat sig in i delar av produktionen. Alltså så långt ifrån en kändis som får några alternativ levererade till sitt skrivbord och sedan sätter ansikte och namn på vinet.

‒ Alla mina viner är ett hommage till min tid i Barcelona, förklarar han.

Och det är också där vi hittar ursprunget, i nordöstra delen av Spanien, inte långt från miljonstaden Barcelona. Att vinet går under beteckningen Côtes de Barcelone är därmed ingen tillfällighet. En ordlek som inkluderar staden men även den sydfranska idén om ett ljust rosévin med finess.

Det har han sannerligen lyckats med.

Snabbfakta Hola MZ Rosé

  • Pris: 99 kr
  • Artnr: 59620
  • Druvor: Tempranillo 50%, Garnacha 35% och Syrah 15%
  • Sockerhalt: 15 gram per liter
  • Ursprung: Katalonien, Spanien
  • Smakbedömning: lätt, elegant med mycket fin balans, rödbäriga toner, smultron, hallon, markerad fräschör utan att vara för syrlig, i avslut lite stenfrukter och en försiktig saltmineral ton.
  • Passar till: lättare sallader, ångkokt fisk, grillade skaldjur med citron.

Vinliv tipsar!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.