Skaldjursdags med gratinerade havskräftor och vin

Enklare, godare, lyxigare blir det inte. Och detta till rimligt pris. Vinliv frossar i skaldjur och receptet är en favorit. Till fest eller till vardags. Smaklig! Men du, glöm inte vinet!

Gratinerade havskräftor

Tillagning

Sätt ugnen på maxvärme och grill.

Blanda smör med hackad persilja, pressad vitlök, citronpeppar, limesaft och flingsalt i en större skål.

Dela på havskräftorna. Lägg dem med snittet uppåt på en plåt.

Fördela blandningen på varje havskräftstjärtshalva.

Gratinera havskräftorna i mitten av ugnen under grillen, max fem minuter.

Ta ut, strö lite hackad persilja och flingsalt över. Servera havskräftorna à la minute på fint fat med citronskivor kring. Servera med surdegsbröd.

Och ett glas kylskåpskall vitt på det!

Ingredienser 4 personer(som förrätt)

12 havskräftor

100 gram smör, rumsvarmt

2 msk hackad persilja

2 klyftor vitlök

2 krm flingsalt

1/2 krm citronpeppar

1 tsk limesaft

2 msk hackad färsk persilja till garnering 

Citron till servering 

Bröd till servering


Bästa vintipset!

Mont-RedonCôtes du Rhône Réserve Blanc, 2022

Fruktigt, smakrikt vitt vin från Frankrike med fin finess, inslag av både citrus, vita plommon, örter, tropiska toner, persika, melon och en relativt lång eftersmak i balanserad stil. Perfekt till gratinerade skaldjur.

Nr 2813 | 125:-

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.