Skaldjursdags med gratinerade havskräftor och vin

Enklare, godare, lyxigare blir det inte. Och detta till rimligt pris. Vinliv frossar i skaldjur och receptet är en favorit. Till fest eller till vardags. Smaklig! Men du, glöm inte cavan!

Gratinerade havskräftor

Tillagning

Sätt ugnen på maxvärme och grill.

Blanda smör med hackad persilja, pressad vitlök, citronpeppar, limesaft och flingsalt i en större skål.

Dela på havskräftorna. Lägg dem med snittet uppåt på en plåt.

Fördela blandningen på varje havskräftstjärtshalva.

Gratinera havskräftorna i mitten av ugnen under grillen, max fem minuter.

Ta ut, strö lite hackad persilja och flingsalt över. Servera havskräftorna à la minute på fint fat med citronskivor kring. Servera med surdegsbröd.

Och ett glas kylskåpskall cava!

Ingredienser 4 personer(som förrätt)

12 havskräftor

100 gram smör, rumsvarmt

2 msk hackad persilja

2 klyftor vitlök

2 krm flingsalt

1/2 krm citronpeppar

1 tsk limesaft

2 msk hackad färsk persilja till garnering 

Citron till servering 

Bröd till servering


Bästa vintipset!

It’s a Pink Extra Dry

Rosa bubbelvin från Italien i minst sagt spektakulär flaska.

Markerad fruktighet, inslag av både röda bär, jordgubbar, vinbär, hallon, smultron med lite sötma, mjuka bubblor och fräschör med medellång eftersmak.

Det här vinet dricker jag gärna till en jordgubbig dessert, gärna jordgubbstårta eller till klassikern sega hallonrutor. Hembakade, förstås.

Nr. 53022 • 199 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.