Publicerat 30/8 - 2020

Skaldjursdags med gratinerade havskräftor och vitt vin

Enklare, godare, lyxigare blir det inte. Och detta till rimligt pris. Vinliv frossar nu i skaldjur och första receptet ut är en favorit. Till fest eller till vardags. Smaklig!

Gratinerade havskräftor

Tillagning

Sätt ugnen på maxvärme och grill.

Blanda smör med hackad persilja, pressad vitlök, citronpeppar, limesaft och flingsalt i en större skål.

Dela på havskräftorna. Lägg dem med snittet uppåt på en plåt.

Fördela blandningen på varje havskräftstjärtshalva.

Gratinera havskräftorna i mitten av ugnen under grillen, max fem minuter.

Ta ut, strö lite hackad persilja och flingsalt över. Servera havskräftorna à la minute på fint fat med citronskivor kring. Servera med surdegsbröd.

Och ett glas vitt, kylskåpskallt vin!

Ingredienser 4 personer(som förrätt)

12 havskräftor

100 gram smör, rumsvarmt

2 msk hackad persilja

2 klyftor vitlök

2 krm flingsalt

1/2 krm citronpeppar

1 tsk limesaft

2 msk hackad färsk persilja till garnering 

Citron till servering 

Bröd till servering

Bästa vintipset!

Folklore Albariño 2019

Nr 6263 • 99 kr

Härlig fräschör med inslag av citrus, lime, gröna äpplen, vit persika, mineral i fin balans och medellång eftersmak.

Johan Franco Cereceda, Author
Johan Franco Cereceda

Vinlivs chefredaktör med 30 år i vin- och mediabranschen samt vinutbildare. Dricker vin varje dag, helst torr sherry, fino eller manzanilla, eller rött från Bordeaux.