fbpx

Så många kalorier innehåller ditt vin

Blir man tjock av att dricka vin? Ja, om man dricker mycket. Men då är alkoholen boven. Nej, inte om man är måttlig. Samtidigt främjar det aptiten. Med allt vad det innebär.

Hur många kalorier innehåller vin och blir man tjock av att dricka det? Två frågor vi nu får allt oftare på Vinlivs redaktion. Jag vet inte om det har med Beach 2019 att göra, men en sak är säker: Är man måttlig, går man inte upp i vikt.

Men det är klart, en överkonsumtion leder till ökad vikt. Dessutom främjar vin ofta aptiten och det kanske är det som är den stora boven. Samtidigt, vad är godare än ett glas vin till middagen?

På Vinliv konsumerar vi med omsorg, dricker måttligt men tar gärna ett glas vin en tisdagskväll till den panerade torsken. Då gäller att välja rätt. Det går inte med vilket vin som helst. Då är ju njutningen så stor att man inte bekymrar sig om kaloriintag.

Om du ändå är orolig, kan du kolla in vår lista. Men kom ihåg att det aldrig ska vara kaloriintaget som avgör om du ska dricka vin eller inte.

Visste du förresten att två glas vitt vin innehåller lika många kalorier som en och en halv normalstor kanelbulle?

Vad väljer du?

DryckKolhydraterKcal
Rödvin rosévin vol. % 1425
Rödvin vol. % 141,5120
Vitt vin vol. % 1425
Vitt vin vol. % 121,5105
Öl lättöl vol. % 2,3644
Öl starköl vol. % 5,44,563
Coca Cola1560
Coca Cola light/zero00
Sprite eller motsvarande1560
Apelsinjuice1567
Måtten som anges avser följande: Vintyp, 1 glas motsvarande 15 cl. Öltyp. 1 glas motsvarande 15 cl. Läsk, 1 glas motsvarande 15 cl
Tags: