Skaldjurslyx i ugn med vitt vin

Snack om lyx! Skaldjur i ugn med riktigt läcker kryddning och till det vitt, kylskåpskallt vin. En riktig höjdare som bara blir bättre och bättre. Nyttigt, enkelt, lyxigt. 

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj musslorna i kallt vatten, skrubba. Släng bort dem som är skadade eller öppna.

Lägg smör, olivolja, timjan, vitlök och ingefäran på en tallrik och mosa och rör ihop med en gaffel.

Hacka löken i små bitar.

Lägg alla skaldjur i en ugnsfast form, strö löken över hela formen och fördela sedan smörblandningen över. Strö sedan över lite flingsalt och ringla över citronsaften. Slå på vinet.

Tillaga i ugnen i ca 10 minuter. 

OBS! Innan servering – släng alla musslor som inte har öppnat sig.

Pressa över lite saft från citronen och garnera med citronklyftor och hackad persilja.

Serveras med en bit surdegsbröd och ett glas vitt kylskåpskallt vin.

Ingredienser 4 personer

500 gram vongole (hjärtmusslor)

500 gram blåmusslor 

12 st krabbklor

8 st pilgrimsmusslor, skalade

8 st jätteräkor, oskalade

50 gram smör

1 dl olivolja

2 salviakvistar

2 gula lökar

8 st vitlöksklyftor, finhackade

Flingsalt

1 krm mald ingefära

4 msk vitt vin

1 citron, saften

1 citron, klyftor till serv

Vinliv tipsar!

Masia Cava Reserva Brut Organic

Ny spännande cava på de tre klassiska druvsorterna Macabeo, Parellada och Xarel-lo, allt för den goda smakens skull. Här hittar vi fina mjuka bubblor, fräschör, nötiga inslag, ljus choklad, citrus, vit persika, mandarin i lyxigare variant. Spännande!

Gott som välkomstskål eller till skaldjur – festen kan börja!

TILL VINET

nr 52367  189 kr

Nästa artikel
Ställ inte in grillen!
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.