Snack om lyx! Skaldjur i ugn med riktigt läcker kryddning och till det vitt, kylskåpskallt vin. En riktig höjdare som bara blir bättre och bättre. Nyttigt, enkelt, lyxigt.
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj musslorna i kallt vatten, skrubba. Släng bort dem som är skadade eller öppna.
Lägg smör, olivolja, timjan, vitlök och ingefäran på en tallrik och mosa och rör ihop med en gaffel.
Hacka löken i små bitar.
Lägg alla skaldjur i en ugnsfast form, strö löken över hela formen och fördela sedan smörblandningen över. Strö sedan över lite flingsalt och ringla över citronsaften. Slå på vinet.
Tillaga i ugnen i ca 10 minuter.
OBS! Innan servering – släng alla musslor som inte har öppnat sig.
Pressa över lite saft från citronen och garnera med citronklyftor och hackad persilja.
Serveras med en bit surdegsbröd och ett glas vitt kylskåpskallt vin.
Ingredienser 4 personer
500 gram vongole (hjärtmusslor)
500 gram blåmusslor
12 st krabbklor
8 st pilgrimsmusslor, skalade
8 st jätteräkor, oskalade
50 gram smör
1 dl olivolja
2 salviakvistar
2 gula lökar
8 st vitlöksklyftor, finhackade
Flingsalt
1 krm mald ingefära
4 msk vitt vin
1 citron, saften
1 citron, klyftor till serv
Vinliv tipsar!

Foot of Africa Chardonnay, 2024
Nytt spännande vin på 1 litersflaska som nyligen lanserades. Här hittar vi massor av smak, generös stil, inslag av mogna tropiska frukter, gula plommon, smör, nötter, fat, grillad citron, physalisfrukt med bra fräschör och lång eftersmak i fin balans.
Perfekt till tisdagens smörstekta sej eller fredagens fisktacos eller pasta med brynt smör.
Nr 73369 • 99 kr