Skaldjurslyx i ugn med vitt vin

Snack om lyx! Skaldjur i ugn med riktigt läcker kryddning och till det vitt, kylskåpskallt vin. En riktig höjdare som bara blir bättre och bättre. Nyttigt, enkelt, lyxigt. 

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj musslorna i kallt vatten, skrubba. Släng bort dem som är skadade eller öppna.

Lägg smör, olivolja, timjan, vitlök och ingefäran på en tallrik och mosa och rör ihop med en gaffel.

Hacka löken i små bitar.

Lägg alla skaldjur i en ugnsfast form, strö löken över hela formen och fördela sedan smörblandningen över. Strö sedan över lite flingsalt och ringla över citronsaften. Slå på vinet.

Tillaga i ugnen i ca 10 minuter. 

OBS! Innan servering – släng alla musslor som inte har öppnat sig.

Pressa över lite saft från citronen och garnera med citronklyftor och hackad persilja.

Serveras med en bit surdegsbröd och ett glas vitt kylskåpskallt vin.

Ingredienser 4 personer

500 gram vongole (hjärtmusslor)

500 gram blåmusslor 

12 st krabbklor

8 st pilgrimsmusslor, skalade

8 st jätteräkor, oskalade

50 gram smör

1 dl olivolja

2 salviakvistar

2 gula lökar

8 st vitlöksklyftor, finhackade

Flingsalt

1 krm mald ingefära

4 msk vitt vin

1 citron, saften

1 citron, klyftor till serv

Vinliv tipsar!

Foot of Africa Chardonnay, 2024

Nytt spännande vin på 1 litersflaska som nyligen lanserades. Här hittar vi massor av smak, generös stil, inslag av mogna tropiska frukter, gula plommon, smör, nötter, fat, grillad citron, physalisfrukt med bra fräschör och lång eftersmak i fin balans.

Perfekt till tisdagens smörstekta sej eller fredagens fisktacos eller pasta med brynt smör.

Nr 73369 • 99 kr

Nästa artikel
Ställ inte in grillen!
Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.