fbpx

Ställ inte in grillen!

Ånej, grillen får stå kvar några veckor till. Nu börjar det ju bli riktigt intressant med alla skaldjur som åter finns i delikatessen.

Sommaren har inte varit den grillvänligaste. Men med vänners stöd, en presenning över grillen och lite sköna styckdetaljer går det alltid vägen.

Den stora frågan är, som vanligt, vilket vin till.

Visst gäller den gamla kulinariska jantelagen fortfarande. Rött till kött, vitt till fisk och rosé till allt annat.

Men man kan skrapa lite på det. Det går att hitta intressant, fräscht vitt vin till både kalv och fågel. Och att prova ett svalt rött vin på Pinot Noir till grillad fisk kan vara riktigt gott där rödvinets fräschör och bäriga egenskaper matchar grillytan på fisken.

Med bra tillbehör som rostade grönsaker blir det dessutom ännu lite godare.

Rosé hamnar ofta lite i skymundan i gastronomiska sammanhang. Nu får det vara slut på det. Det är ju hur häftigt som helst med ett svalt, mineralrikt rosa vin till grillad bläckfisk eller ett kraftigare rosévin till grillat lamm.

Till vegetariskt är rosévin riktigt bra. Grilla zucchini och servera med tzatziki och servera ett glas enklare rosévin till. Vem gillar inte det?

Åter kan man se till att matchningen blir ännu lite bättre med tillbehör, såser, röror, kryddat bröd.

Det enda som begränsar är fantasin.

Vinliv tipsar!


Orballo Albariño 2017
Nr 2696 109 kr


Perfekt till grillad majskyckling som serveras med en fräsch sallad.


Casal Garcia Rosé
Nr 79292 89 kr


Perfekt till grillad bläckfisk som serveras med sötaktigt potatismos.


Ruppertsberger Imperial Pinot Noir 2018
Nr 2974 79 kr


Perfekt till grillad torsk som serveras med grillad röd paprika och lök.

Tags:
, ,