Vad är det vi stoppar i oss – egentligen?

Var det längesedan du läste något och tänkte “woooow, det här hade jag ingen aning om!”? Häng med i så fall!

Mörk choklad

Då och då unnar vi oss en bit mörk choklad och intalar oss, liksom vid ett glas rödvin, att det är för hälsans skull. Och visst är det så! Att den mörka chokladen, vilken görs av rostade kakaobönor, har god påverkan på hälsan är faktiskt ingen skröna. 

Nyttan den gör är bland annat att förbättra synen liksom dåliga kolesterolvärden, sänka blodtrycket och minska stress. Känner du dig stressad? Köp hem en Lindt mörk choklad med smak av havssalt eller chilli, ta en ruta eller två och känn lugnet infinna sig!

Broccoli 

Det lilla gröna trädet. Rikt på all den nutrition som grönsaker har och som dessutom innehåller mer protein än kött. Om du nu är köttätare och motiverar intaget med just ditt proteinbehov välkomnas du att tänka om. 

Med broccoli får du i dig den protein du behöver och slipper dessutom alla mättade fetter, transfetter och kolesterol vilket innebär ett hälsosammare alternativ och lägre risk för hjärt-och kärlsjukdomar. 

Avokado

Det är dags för tacokväll och guacamole är ett måste. På inköpslistan har du skrivit upp vilka frukter som behöver införskaffas till helgens kalasfrukost och även vilka grönsaker som är ett måste till kvällens tacobuffé. 

Där står givetvis avokado med. Men avokadon är faktiskt ingen grönsak. Närmare bestämt klassas den som ett bär med en stor kärna. Kanske har du rest en del och därmed hört att avokadon i Mexiko kallas för “alligatorpäron” eller att man i både Kina och Indien säger “smörpäron”. 

Slutledning?

Nu undrar du kanske vad du ska göra med denna info? Tja, unna dig mörk choklad oftare, ät mindre kött och rätta vännerna när de ber dig köpa grönsaker som avokado “och sånt”.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.