Frukoststund har guld i mun

För många ringer larmet tidigt om morgnarna liksom dagarna snabbt glider förbi. En den ena, en den andra slänger i sig en kopp kaffe, i bästa fall i sällskap med en macka på morgonen innan dagens jobb påbörjas. Innan du vet ordet av är det dags för middag och läggdags. Det är lätt att falla in i denna rytm och glömma bort sig själv.

Här kommer ett recept på en lyckad och hälsosam frukost för en njutningsfull morgonstund. Vardag eller helg spelar ingen roll, det viktiga är att du ger dig själv en morgon av lyx lite då och då!

När du vaknar ser du till att ligga kvar i sängen och dra dig en stund. Slå på morgonradion, en country spellista på Spotify eller varför inte den där ljudboken du länge suktat efter. Trä på dig en mjuk morgonrock eller något härligt plagg och låt fötterna träda in i ett par sköna tofflor. Dra upp gardinerna lite lagom, låt solens strålar försiktigt leta sig in i rummet och tänd några ljus.

  1. Koka upp vatten och förbered en kopp kaffe eller te. 
  1. Ta fram ett shotglas eller liknande och häll upp en skvätt juice. Denna får gärna bestå av en handpressad citron och lite riven ingefära, men en skvätt blåbärssoppa eller dylikt fungerar lika bra.
  1. Medan du sippar på din varma dryck är det dags att ta fram stekpannan och ytterligare några tillbehör. Mosa en banan och vispa ihop denna med ett ägg eller två. Om lite mjöl eller majsstärkelse och mjölk eller yoghurt finns att tillgå kan du blanda i lite av vardera. Nu ska pannkakor stekas och en god doft kommer att fylla köket!
  2. Skär upp en grapefrukt, lite kiwi eller någon annan exotisk frukt och lägg upp fint på en tallrik eller bricka.
  3. Plocka fram lite bär, en klick smör och gärna sirap att toppa pannkakorna med.

Nu är frukosten klar. Slå dig ned vid bordet, njut av den härlig stämningen och det goda du gjort för dig själv!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.