Bästa pizzan för två – lika snabblagat som smarrigt

Pinsa med massor av smak, ost, tomat, ruccola och så lite lufttorkad skinka på det. Mustigt, gott och den perfekta kombon till ett gott glas vin.

Matcha med:

Solo Passione Rosso Verona, 2022

Smakrikt vin från regionen i Veneto i norra Italien. Här hittar vi mycket smak, inslag av mörka, mogna körsbär, björnbär, lite kaffe, kakao, fruktsötma, mjuka tanniner och balanserande fräschör i avslut. 

Perfekt till en mustig burgare, pasta eller en hårt grillad köttbit med rostade rotfrukter. 

99 kr • Nr 71931

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Skär mozzarellan i bitar. Låt dem torka på en bit hushållspapper. Tryck försiktigt för att få ut mer vätska.

Bre tomatsåsen över pinsan. Strö parmesanen (spara lite) över pinsan och lägg sedan på mozzarellan.

In i ugn i ca 7 minuter.

Salta och peppra.

Lägg på skinkan, basilikan och resten av parmesanosten. Droppa olivolja.

Servera rykande varm med ett glas vin!

Ingredienser 4 personer

1 Pinsa (färdig)
4 msk pizzasås
100 gram grovriven parmesan
1 mozzarella
Flingsalt
Svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka (gärna spansk)
1 kruka färsk basilika
Olivolja

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "BLI MEDLEM" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.