Bästa pizzan för två – lika snabblagat som smarrigt

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Skär mozzarellan i bitar. Låt dem torka på en bit hushållspapper. Tryck försiktigt för att få ut mer vätska.

Bre tomatsåsen över pinsan. Strö parmesanen (spara lite) över pinsan och lägg sedan på mozzarellan.

In i ugn i ca 7 minuter.

Salta och peppra.

Lägg på skinkan, basilikan och resten av parmesanosten. Droppa olivolja.

Servera rykande varm med ett glas vin!

Ingredienser 4 personer

1 Pinsa (färdig)
4 msk pizzasås
100 gram grovriven parmesan
1 mozzarella
Flingsalt
Svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka (gärna spansk)
1 kruka färsk basilika
Olivolja

Vinliv tipsar!

Yoko Pinot Noir Organic, 2023

Kul med en Pinot Noir från trendigaste området i Tyskland, Rheinhessen. Vinet har en härligt fruktig karaktär med inslag av mogna vildhallon, jordgubbar, lite kaffe och choklad, örter och markerad fräschör och medellång eftersmak.

Perfekt till asiatiskt eller till en riktigt god pizza.

Nr 72445 | 129 kr

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.