Pinsa med massor av smak, ost, tomat, ruccola och så lite lufttorkad skinka på det. Mustigt, gott och den perfekta kombon till ett gott glas vin.
Matcha med:

Solo Passione Rosso Verona, 2022
Smakrikt vin från regionen i Veneto i norra Italien. Här hittar vi mycket smak, inslag av mörka, mogna körsbär, björnbär, lite kaffe, kakao, fruktsötma, mjuka tanniner och balanserande fräschör i avslut.
Perfekt till en mustig burgare, pasta eller en hårt grillad köttbit med rostade rotfrukter.
99 kr • Nr 71931
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Skär mozzarellan i bitar. Låt dem torka på en bit hushållspapper. Tryck försiktigt för att få ut mer vätska.
Bre tomatsåsen över pinsan. Strö parmesanen (spara lite) över pinsan och lägg sedan på mozzarellan.
In i ugn i ca 7 minuter.
Salta och peppra.
Lägg på skinkan, basilikan och resten av parmesanosten. Droppa olivolja.
Servera rykande varm med ett glas vin!
Ingredienser 4 personer
1 Pinsa (färdig)
4 msk pizzasås
100 gram grovriven parmesan
1 mozzarella
Flingsalt
Svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka (gärna spansk)
1 kruka färsk basilika
Olivolja