Världens första gin tillverkad på… myra

Spritdrycken som hämtar smaker från hela världen – från allt som jorden har att erbjuda. För den som älskar gin och vill, men ännu inte har, testat något relativt nytt och helt klart unikt – låt dig presenteras för världens första insektsbaserade gin. Grannlandet Danmark har med sitt Köpenhamnsbaserade Nordic Food Lab i samarbete med The Cambridge Distillery tagit fram något helt nytt. Nämligen en gin gjord på extrakt från den röda skogsmyrans naturliga syra. 

Den röda skogsmyran, Formica Rufa, är ovanligt syrlig och bjuder på en citrussmak vilket kompletteras perfekt med övriga smaker och ingredienser. Precis som det ska vara innehåller denna gin såklart enbär, men även nejlikrot, brännässla och frön från Vinglokan.

För att bevara dryckens renhet destilleras varje flaska individuellt och blandas sedan med essensen av textiotvå stycken röda skogsmyror. Resultatet på denna färdiga Anty Gin är en söt gin med en kryddig träsmak och citrongräs. 

Destilleriets första batch gjordes i ynka 99 exemplar och kostade omkring 2500 kr per flaska. The Cambridge Distillery menar själva att deras gin bäst lämpar sig att serveras rent eller i en ovanlig Anty Soda. 

Det enkla receptet på denna fantastiska drink är följande,

  • 2,5 cl Anty Gin
  • 1 ml nässel cordial. Du kan exempelvis själv göra ett sockerlag av brännässlor. Koka upp vatten, tillsätt brännässlor och låt sjuda. Blanda sedan i socker och låt det hela lösas upp.
  • 10 cl sodavatten

För den rätta feelingen kanske det vore något att ta med ingredienserna och tillblanda denna drink i en skogsglänta, vid en sjö eller åtminstone i en fridfull miljö omgiven av naturens skönhet. Om än lite tragikomiskt med tanke på innehållet i Anty Gin, så vore väl ändå detta pricken över i medan du njuter av denna unika alkoholdryck!

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

    Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.