Här är 10 dryckestrender du måste ha koll på 2023

Ängsligt? Jo tack, det är väl bara förnamnet. Men vi vet att vin- och andra dryckestrender är något många verkligen följer. Och i Sverige hänger vi mer än gärna på vad marknaden i framför allt England och USA skvallrar om. Håll till godo!

1. Nostalgi

Krisen gör att vi söker trygghet, även när det kommer till vin och annan dryck. Gamla bekantskaper som vi kanske lämnat under 2022 tas åter till heders. Allt från fulvin till klassiska spritsorter.

2. Tik-Tok

Intagram och Facebook är tydligen sååååå passé… Nu är det istället det sociala fenomenet Tik-Tok som gäller och som sätter trenderna. Och tro’t eller ej, det är inte bara dansande utan det finns helt egna hashtags där man kan finna sitt intresse. Varför inte testa söka på ”winetok”… Trendigt så det förslår!

3. England

Att England kan bubbel har vi i Vinliv skrivit om i flera år. Men nu kommer även annat spännande vin, både rött och stilla vitt som ger landet en plats bland världens mest spännande vinländer.

4. Rom

Visst, gin håller sin topplacering bland trenddryckerna, men den som vill leda trenden får gå över till all slags rom. Och kunskapen är gud. Olika stilar, olika ursprung, allt har kommit att bli viktigt för den som vill hänga med.

5. Tequila

Sprit från Mexiko är synonymt med tequila och ändå har spriten dåligt rykte. Men nu är det slut på det, nu ska vi dricka allt från shots till den allra bästa kvalitetstequilan. Och det gör vi så gärna. 

6. Lågalkoholvin

Ungdomarna säger mer och mer nej till alkohol. Men det finns fortfarande marginaler för lågalkoholvin eller till och med vin utan alkohol att attrahera. Detta är tack vare den höga kvaliteten.

7. Dryck på burk 

Vin på burk, sprit på burk, cocktails på burk, alkoholfritt på burk. Burken tar snart över dryckesvärlden. Så alla fundamentalister, lägg ner och omfamna världens bästa förpackning.

8. Martini-variationer

Klassiska drinkar står högt i kurs där alla nu ska innehålla Martini. Men variationerna är legio och nu ska du också skapa din egen favorit. Kavla upp armarna och ge dig hän!

9. Kvalitet

Äntligen! Nu satsar vi stort på kvalitet, betalar gärna mer för drycken men dricker mindre. Inget är för dyrt och om vi sätter det i rätt sammanhang, förstår vi varför vi satsade på rätt kort.

10. Pappersflaskor

De lyser med sin frånvaro på vårt svenska monopol, men i exempelvis Japan har vinflaskorna, som alltså är producerade på papper, blivit en enorm succé. Systembolaget, vakna!

Källa/inspiration: Drink Business.

Det här är en artikel från vårt nyhetsbrev

Vill du se till att du inte missar allt spännande vi gör kan du bli medlem nedan.

*” anger obligatoriska fält

Genom att trycka på "SKICKA" så godkänner du vår personuppgiftspolicy och användarvillkor.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.